Kemény alapozás

A hét végi téli dobóbajnokság mezőnyéből mindkét müncheni magyar Európa-bajnok, a diszkoszvető Fazekas Róbert és a kalapácsvető Annus Adrián is hiányzott. Annus Adrián és Fazekas Róbert Splitből jött – és Splitbe megy

– Keményen edzünk – indokolta a távollétet Fazekas –, felesleges lett volna rákészülni a februári versenyre. Tíz napja jöttünk haza Splitből, ahol két héten át edzőtáboroztunk, és ahova nemsokára visszautazunk. Március közepéig ott készülünk, huszonnyolcadikán pedig Dél-Afrikába utazunk.

Milyen körülmények között dolgoztak a horvát városban?

Nagyon elégedettek vagyunk az ottani lehetőségekkel. A pályához közel laktunk, s Splitben mindig tíz-tizenöt fokkal melegebb van, mint otthon. Igaz, az idén ott is akadt egy-egy nagyon hideg nap, de otthon nehezen tudtunk volna megfelelően edzeni, hiszen a tavalyinál keményebb telünk volt.

Milyen erőben van?

Úgy érzem, előrébb tartok, mint tavaly ilyenkor. Az első versenyem április elején Dél-Afrikában lesz, s bár még arra sem fogok rákészülni, remélem, jó eredményt érek el.

Fél évvel a müncheni sikerek után milyen hangulatban edzenek?

Nyugodtak vagyunk, s mára az ünneplés is elcsendesedett. Ez jó, mert még decemberben is előfordult, hogy nem tudtunk minden edzést úgy megtartani, ahogyan elterveztük, annyi volt a programunk. A meghívásoknak viszont eleget kell tenni, hiszen egy élsportoló életéhez ez is hozzátartozik.

Ugyanolyan szisztéma szerint készül, mint tavaly?

Az edzésmódszereken nem változtattunk. De minél öregebb vagyok, annál hatékonyabban végzem el az előírtakat. Szinte mindig a maximumot tudom kihozni magamból.

Mi lesz az idei programja?

Majdnem ugyanaz, mint tavaly. Az első igazán komoly versenyem május tizenötödikén Dohában lesz, de a legfontosabb, hogy a világbajnokságon jól dobjak.

– Tavaly év elején tele voltam bizonyítási vággyal, azért indultam a téli dobóbajnokságon – vette át a szót Annus. – Majdnem nyolcvanméteres eredménnyel győz-tem is, az idén azonban nem láttam értelmét az indulásnak. Különben is sejtettem, hogy a bajnoki cím így is a Haladásé marad, hiszen bíztam tehetséges fiatal klubtársamban, Botfa Péterben.

Európa-bajnokként felszabadultabban edz, mint korábban?

Csak részben. A tavalyi sikereket ugyanis nem könnyű felülmúlni, márpedig mi ezt szeretnénk elérni. Egyelőre bizakodó vagyok, sérülés nem zavarta a felkészülésemet, és jó az erőnlétem. Az egyetlen, amit ezekben a napokban nehéz elviselni, hogy rettenetesen fáradt vagyok. Éppen ezért jó látni, hogy a csoportunkban a többiek is nagy lendülettel készülnek, és nemcsak Fazekas Róbert, hanem Botfa Péter is. Mivel Gécsek Tibor befejezte a versenyzést, Péter számára is felcsillant a világbajnokságra való kijutás esélye. Persze ennek érdekében nemcsak a visszatérő Németh Zsolttal kell megküzdenie, a 79,50 méteres kiküldetési szintet is teljesítenie kell.

Úgy tűnik, örül, hogy klubon belül van egy kalapácsvető társa.

Igen. Fazekas Robi is gyakran mondogatja, hogy ő is örülne, ha nem kellene mindig egyedül dobnia. Együtt mégiscsak jobban megy a munka.

Hol kezdi a szabadtéri idényt?

Dél-Afrikában nekem is két versenyem lesz, aztán május közepén Oszakában lépek dobókörbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?