Kár lenne, ha nem folytatódna

Hasznos tétmérkőzésekkel töltötte ki a bajnoki szünetet a komáromi MBK Rieker férfi kosárlabdacsapata. Múlt héten három találkozót játszott Brünnben a Cseh–Szlovák Kupa elődöntőjében. Mindannyiszor kikapott, de nincs kiábrándultság a vereségek után, legalábbis ez tűnik ki Paulik József klubigazgató edző szavaiból.

Mit hoznak a következő hetek a komáromi kosarak alatt? Somogyi Tibor felvételeGondolom, eleve nem a vereségekért utaztak a morvaországi városba. Elképzeléseit mennyire tükrözik a látottak? Volt egyáltalán esélyük a legjobb két csapat között végezni, s ezzel kinyitni maguk előtt a döntő kapuját?

Az erőviszonyok ismeretében érkeztünk Brünnbe. Tudtuk, hogy a Kunín a cseh bajnokság listavezetője, s a vendéglátó együttes is a mezőny legjobbjai közé tartozik. Harmadik ellenfelünk, a Děčín pedig jó középcsapatnak számít. Arra gondoltam, ha mindháromszor kikapnánk, akkor minél kevesebb ponttal. Szinte az autóból léptünk pályára a brünniek ellen s a kelleténél jobban tartottunk tőlük. Nem is a vereség a fájó, hanem az, hogy a 83:69-nél szorosabb végeredmény is születhetett volna. Következett a Kunín, amelytől balszerencsés körülmények között kaptunk ki. Hét másodperccel a vége előtt két ponttal vezettünk, két büntetőt dobtunk, de mindkettő kimaradt. A csehek gyors ellentámadást indítottak s a dudaszóval egyidőben szerzett triplával nyertek 83:82-re. Maradt még esélyünk a továbbjutásra, de ahhoz nagy pontkülönbségű győzelmet kellett volna aratnunk a Děčín ellen. Erre mi kaptunk ki 88:72-re. Szinte végig két kulcsemberünk, Kablár és az irányító Alexander Riecky nélkül játszottunk, korán megsérültek.A vereségek ellenére hozott-e valami hasznot a brünni kiruccanás?

Ami lényeges: három nehéz mérkőzésen szerepeltünk, s ez a bajnoki szünet hasznos kitöltése volt. Elégedett vagyok a fiúkkal, játékunk is megfelelt az elvárásoknak, nem játszottunk alárendelt szerepet. Érdemes volt találkozni a cseh élcsapatokkal. Láthattuk, hogy sokkal egyszerűbb, agresszív kosárlabdát játszanak, mint azt itthon megszoktuk. Főleg a Děčín és a Kunín mezében fiatalok egész sora található, ők alkotják a csapat hatvan százalékát. Ráadásul magasak is, csupa 205-210 centi körüliek. A kupasorozat is bizonyítja, hogy érdemes volt belevágni, s kár lenne, ha megszakadna ez a kapcsolat. A kuníniak ezentúl is szeretnének többször találkozni velünk, edzőmérkőzéseken.Ugorjunk haza. Az I. ligában kilenc fordulót követően védencei a negyedikek. Öt győzelem és négy vereség a mérlegük. Erre számított?

Egyetlen célunk van: a legjobb hat közé ékelődni, s megismételni tavalyi helyezésünket. Ha előbb végeznénk, az már sikernek számítana. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. A bajnok Pezinok megugrott a többiektől, de mögötte hatalmas a tolongás, mindenki mindenkit legyőzhet. Nagyjából elégedett vagyok eddigi szereplésünkkel, csak a lévai meccs volt kisiklás. Sikereink közül az élre kívánkozik mumusunk, az Inter legyőzése.Mire számít a következő hetekben?

Jó lenne megőrizni negyedik helyünket a táblázaton. Persze ennek sok összetevője van, de úgy érzem, ott a helye a csapatnak. Legutóbb Losoncon játszottunk bajnokit, amikor az első fordulóból elmaradt összecsapást pótoltuk. Legközelebb ugyanott folytatjuk a ligaszereplést. A szombati táncház miatt már pénteken. Egy esetleges siker jó elrugaszkodási alapul szolgálhat az eredményes folytatáshoz. Lelkileg és pontszámban is nagyon segítene. A brünni kupatornán összerázódott a csapat, s a győzelem még jobban feldobná a társaságot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?