Kapja össze magát, és gyorsuljon fel végre

London. A The Sun című angol bulvárlap értesülései szerint Ralf Schumacher erősen kritikus hangvételű levelet kapott a vasárnapi Brazil Nagydíj előtt a Williams-BMW elöljáróitól, Sir Frank Williams csapatfőnöktől, valamint Patrick Head főmérnöktől.

London. A The Sun című angol bulvárlap értesülései szerint Ralf Schumacher erősen kritikus hangvételű levelet kapott a vasárnapi Brazil Nagydíj előtt a Williams-BMW elöljáróitól, Sir Frank Williams csapatfőnöktől, valamint Patrick Head főmérnöktől. Az irományban arra szólítják fel a Forma-1 harmadik legjobban fizetett (évi 11 millió eurót keres) német pilótáját, hogy ébredjen fel Csipkerózsika-álmából, kapja össze magát, s gyorsuljon fel végre.

A levélírók úgy érzik, Ralf sokkal többre hivatott annál, mint hogy a világbajnoki pontverseny nyolcadik helyén szerénykedjen, képességei alapján az első helyért kellene csatáznia. Szemére vetik azt is, hogy míg csapattársa, a vb harmadik helyén álló Juan Pablo Montoya rendre harcban van az első rajtkockáért, ő messze lemaradva a középmezőnyben végez: álláspontjuk szerint Ralfnak a rajtrács elején van a helye.

A kritika némileg meglepő, hiszen az idényből még csak két futam ment le, s Ralf Schumacher Ausztráliában és Malajziában is pontszerző helyen végzett: Melbourne-ben nyolcadik, míg Sepangban negyedik lett, dacára annak, hogy csak a 17. rajtkockából vághatott neki a versenynek. Montoya ezzel szemben csak egyszer végzett pontszerző pozícióban, igaz, az Ausztrál Nagydíjon a dobogó második fokáról integethetett a közönségnek, Malajziában pedig már az első körben tönkretette versenyét a brazil Pizzonia. Frank Williams és Patrick Head számára mindenesetre már ennyi is elegendő volt ahhoz, hogy felszólítsák Ralf Schumachert: kezdjen el megdolgozni a pénzéért.

„Frank és Patrick jelenleg úgy érzik, a semmiért fizetjük Ralfot“ – idézte a Sun a Williams egyik meg nem nevezett munkatársát. „Tisztában vannak vele, a német mire képes valójában, s mostantól elvárják tőle, hogy ezen a szinten teljesítsen, s ne a pontszerző helyekért, hanem a dobogóért harcoljon.“ Ralf Schumacher a napokban cáfolta, hogy a Toyotához szerződne, s kijelentette, a Williamsszel szeretne szerződést hosszabbítani. Mario Theissen sportigazgató televíziós nyilatkozata is arra utal, hogy a brit istálló Schumacherrel képzeli el a jövőt („a folyamatosságban rejlik az erőnk“ – mondta többek között az egyik bajor tévében), amennyiben azonban a német nem kezdi szállítani az eredményeket, nem biztos, hogy jövőre is a Williams pilótája lesz.

Komplett ostobaságnak nevezte Michael Schumacher azokat a híreszteléseket, miszerint a hétvégi Brazil Nagydíj előtt menesztette volna főmérnökét, Chris Dyert, s újra Luca Baldisserivel dolgozik együtt.

„Chris Dyer a versenymérnököm, s marad is még mellettem egy ideig“ – nyilatkozta Schumacher, cáfolva a Bild című napilapban kedden megjelent híreket. „Mostanában senkit nem rúgtam ki, arra talán emlékeznék.“

Schumacher médiatanácsadónője, Sabine Kehm szerint igaz, hogy Luca Baldisseri újra a Ferrari-boxban tevékenykedik, azonban nem Schumacher versenymérnökeként, hanem „Ross Brawn főmérnök jobbkezeként“ dolgozik.

Schumacher a Nemzetközi Automobil Szövetség újabb szabálymódosításáról is beszélt, az ötszörös világbajnok örül neki, hogy nem a Brit Nagydíjtól, hanem csak a következő szezontól tiltják be az elektronikus ketyeréket. „Sohasem titkoltam véleményemet az elektronikus segédeszközökről, én személy szerint szeretem őket. Lehetőséget adnak a pilótáknak arra, hogy a maximumot hozzák ki autóikból, mindenféle kompromisszumok nélkül. Jó döntés született, hiszen így jobban fel tudunk készülni az elektronikamentes korszakra.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?