Kahn szerint Kassai nagyot hibázott

Párizs. A házigazda franciák az Eb nyitómérkőzésén 2:1-re győzték le Romániát. A mérkőzést vezető magyar Kassai Viktor megítélése azonban meglehetősen ellentmondásos.A franciák Giroud fejesével szereztek vezetést, amire Stancu tizenegyesből válaszolt.

Párizs. A házigazda franciák az Eb nyitómérkőzésén 2:1-re győzték le Romániát. A mérkőzést vezető magyar Kassai Viktor megítélése azonban meglehetősen ellentmondásos.

A franciák Giroud fejesével szereztek vezetést, amire Stancu tizenegyesből válaszolt. A győzelmet végül Payet bombagólja hozta meg a házigazdáknak a 89. percben.

„Nagyon sok hibát követtünk el – ismerte el Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. – Voltak azonban lehetőségeink is, a végén pedig négy offenzív játékossal rohamoztunk, aminek meglett az eredménye.” A találkozó hőse, Dimitri Payet is nagyot fújt a meccs után. „Ha valaki a meccs előtt ilyen forgatókönyvet vázolt volna föl, nem hittem volna el. Kezdetben bizonytalanok voltunk, és eltartott, míg felvettük a ritmust – nyilatkozta a West Ham United játékosa, aki gólján kívül gólpasszt is jegyzett a meccsen. Teljesítményéről ellenfele is elismeréssel beszélt. „Egyetlen focista szenzációs játéka döntött. Nem érdemeltünk vereséget” – sopánkodott Cristian Sapunaru.

Kahn kiakadt

Míg a magyar sportmédia egységesen kitűnőre értékelte Kassai teljesítményét, a magyar játékvezetőnek akadt néhány komoly kritikusa is. A legnevesebb közülük Oliver Kahn, aki a német ZDF csatorna szakértőjeként van kinn az Eb-n. Szerinte Giroud egyértelműen szabálytalankodott a román kapussal szemben a gól előtt.

„Ez volt a legtisztább szabálytalanság, amit életemben láttam!” – mondta az egykori klasszis német hálóőr. Kahn szakértőtársa, a svájci Urs Meier egykori játékvezetőként a románok tizenegyesének jogosságát is megkérdőjelezte. A kritikusok között természetesen a románok a leghangosabbak, akik közül néhányan már annak sem örültek, hogy egy magyar vezette a meccset. „Egy bírói hiba és egy megmozdulás miatt vesztettünk” – nyilatkozta a román kapus, Ciprian Tatarusanu.

Viszonyítási pont

Ugyanakkor egy játékvezetéssel foglalkozó internetes oldal, a mrwhistleblower.com szerint Kassai „tökéletesen ítélt meg minden kérdéses szituációt, igaz egyiknél sem volt túl nehéz dolga”. A portál természetesen elismeri, hogy voltak kisebb hibák, de kiemeli a magyar játékvezető elfogulatlanságát, remek helyezkedését és a jövőre nézve „viszonyítási pontként” emlegeti Kassai Viktor teljesítményét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?