Júlio César először sírt, aztán védett

Júlio César először sírt, aztán védett

<p>Ha Brazília világbajnok akar lenni, sürgősen el kell kezdenie meggyőzően futballozni. A házigazda csak tizenegyesekkel jutott tovább, Júlio César volt a meccs hőse.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A brazilok David Luiz gyors góljával vezettek, de Alexis Sánchez még az első félidőben egyenlített – Hulk adta el a labdát. A robusztus brazil a szünet után jóvátehette volna a hibáját, de gólját Howard Webb kezezés miatt nem adta meg, bár a felvételek tanúsága szerint Hulk vállal ért a labdához. Ezután azonban csak szenvedtek a brazilok. Neymart keményen faragták a chileiek, kapott egy nagy rúgást a combjára, a bokáját pedig még a mérkőzés előtti edzés óta fájlalta. A házigazdák sztárja sokat volt a földön, kérdés, teljesen felépül-e a következő mérkőzésre. Az impotens brazil csatársor nem tudott újabb gólt lőni Bravónak, így jött a hosszabbítás, amelynek végén a csereként beállt Pinilla bődületes felső kapufát lőtt.

Ezután jöttek a tizenegyesek.

„Rengeteg minden futott át az agyamon – árulta el a FIFA hivatalos oldalának Júlio César, a brazil válogatott kapusa. – Eszembe jutott a hibám a négy évvel ezelőtti vb negyeddöntőjében, ami miatt kiestünk, beugrott az is, hogyan védtem ki tavaly ugyanebben a stadionban a Konföderációs Kupában egy tizenegyest, arra is gondoltam, hogy Felipe Scolari még akkor is bízott bennem, amikor a QPR-nál kegyvesztett lettem, de az is eszembe jutott, hogyan néztem a nagynéném nappalijában az 1994-es vb-döntőt, és hogy Taffarel volt a kedvencem. Aztán sorra odajöttek hozzám a csapattársaim, hogy megveregessék a vállamat és biztassanak. Elárasztottak az érzelmek, nem tudtam visszatartani a könnyeimet.”

A szétlövés során azonban már nyoma sem volt César megindultságának. Előbb kivédte Pinilla próbálkozását, majd Alexis Sánchezét is, és bár a braziloknál is hibázott Willian és Hulk is, az utolsó szériában Neymar lába nem remegett meg, a chilei Jara viszont a kapufát találta el.

A brazilok második számú kapusa, Víctor is dicsérte a kollégáját. „A meccs előtti napon sokat tanulmányoztuk a chileiek tizenegyesrúgóit. Tudtuk például, hogy Pinilla általában laposan, a kapu közepébe rúgja a büntetőt – magyarázta Víctor a FIFA weboldalának. – Júlio César lelkierejét dicséri, hogy az óriási nyomás alatt sem vesztette el a fejét, kivárta, míg Pinilla ellövi a labdát, s így védeni tudott.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?