Jól sikerült a főpróba

Ha leszámítjuk a gyengélkedő német válogatott negyedik helyét, tavalyhoz képest nem történt túl sok változás a múlt héten Pozsonyban lezajlott 42. vízilabda Duna Kupán. Szlovénia újra győzött, Szlovákia második lett.

Gogola kapus az egész tornán a szlovák csapat erősségei közé tartozott. TASR-felvételIdén sem okozott csalódást a hazai csapat, az egész tornán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Ondrej Gajdáč vezetőedző főleg a támadósort dicsérte: „A két héttel ezelőtti nizzai tornán a védekezésben remekeltünk, mert akkor sorainkban játszott a négy francia légiósunk, akik inkább ebben a játékelemben jeleskednek. Most másként építettük fel a taktikát, a támadások gyakorlására helyeztük a hangsúlyt. Úgy érzem, a játékosok teljesítették az elvárásaimat. Igaz, a csapat tényleges erejét majd csak az Európa bajnoki selejtezőkön tudjuk felmérni” – nyilatkozta Gajdáč.

Vízbe szállt az utolsó, németek elleni mérkőzésen az Olympic Lyonban légióskodó Gyurcsi Géza is. Annak ellenére, hogy előző este még a Lyon színeiben harcolt a budapesti Honvéd ellen, a fáradtság legkisebb jelét sem mutatta. „Még a nizzai tornán megkért az edző, nem tudnák-e eljönni az utolsó mérkőzésre. Mivel pozsonyi vagyok, semmi akadálya nem volt annak, hogy ma vízbe szálljak. Újra játszhattam a fiúkkal, szerintem jó kis csapat van alakulóban.”– mondta a válogatott erőssége.

Szintén Pozsony ad helyszínt az április 9-én induló Eb-selejtező tornának, ezért a viadal, a szervezők számára is egyfajta próba, tapasztalatszerzés volt. „Mindenképpen jó, hogy a Duna Kupa még az Eb-selejtezők előtt volt. Mindent megtettünk, hogy a rendezés magas színvonalú legyen, úgy érzem, ez sikerült is. Akadt ugyan egy-két kisebb gond, például a jelzőtáblákkal, de ezt sikerült megoldanunk, az áprilisi tornára minden rendben lesz.”– nyilatkozta lapunknak Eduard Prelovský, a Szlovák Vízilabda Szövetség elnöke. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?