„Jól ismerjük az ellenfelet”

Július Šupler tisztában volt azzal, hogy az elmúlt nyáron azért hívták Pozsonyba, hogy a Slovan jégkorongcsapata ismét Extraliga-győztes legyen. A kékek ugyan nehezen lendültek bele, több meglepő vereséget szenvedtek az alapszakasz elején, sokáig csak a 4.

Július Šupler tisztában volt azzal, hogy az elmúlt nyáron azért hívták Pozsonyba, hogy a Slovan jégkorongcsapata ismét Extraliga-győztes legyen. A kékek ugyan nehezen lendültek bele, több meglepő vereséget szenvedtek az alapszakasz elején, sokáig csak a 4. helyen tanyáztak, ám aztán magukra találtak és az élen zárták a körmérkőzéses sorozatot. A bajnok a playoffban is folytatta a menetelést, minden különösebb gond nélkül jutott a ma kezdődő döntőbe. A címvédő vezetőedzőjével a tegnapi edzést követően beszélgettünk.

A bajnokság nem úgy kezdődött, ahogy elképzelte, hiszen a pontvadászat első heteiben meglepően mérsékelt teljesítményt nyújtott a csapat. Nem tartott a szakvezetés, de főleg a főszponzor radikális intézkedéseitől?

Én már a rajt előtt kijelentettem: ha megfelelő játékosokkal sikerül kiegészíteni a megtizedelt keretet, akkor ismét eredményes lesz a csapat. Szerencsére türelmesek voltak az illetékesek, akik meggyőződhettek arról, hogy az új szerzemények mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formában hokiznak. A karácsonyi szünet után mindenki átlagon felülit produkált, és sikerült az élen zárnunk az Extraliga első félidejét. Igaz, ehhez a zólyomiak „segítsége” is kellett. Örülök, hogy a lehető legjobbkor kerültünk csúcsformába!

A rájátszás első két felvonásában is sziporkázott a Slovan. Gondolta volna, hogy ilyen könnyen kiharcolják a fináléba jutást?

A zsolnaiaktól többet vártam, ők, úgy tűnt, megelégedtek azzal, hogy bejutottak a nyolc közé. A Trenčínt ugyan összesítésben 4:1-re legyőztük, ám a két idegenbeli és a harmadik hazai mérkőzés igencsak szoros volt. Ezeken a találkozókon nagyon hiányzott a sérült Rataj és az eltiltott Kapuš.

Pontosan egy hétig készülhettek a döntőre. Változtatott a korábban bevált módszereken?

Némileg igen, a csütörtöki, idegtépő összecsapás után két nap pihenőt kaptak a játékosok, majd vasárnap délután kezdtük a felkészülést. Az erőnléti tréningek után kedden és szerdán csak kétkapuztunk, sokat gyakoroltuk az emberelőnyös helyzeteket.

Mit vár a kassaiak elleni döntő mérkőzésektől?

Látványos, színvonalas hokit, remélem, felettébb sportszerű lesz a küzdelem. Az ellenfelet jól ismerjük, tudjuk, hol sebezhető. Természetesen bajnokok szeretnénk lenni; az első két pozsonyi meccset feltétlenül meg kell nyernünk. A fiúk már nagyon várják a kassaiak elleni derbiket. Mindenki egészséges, tehát a legerősebb összetételben lépünk jégre.

Akármilyen furcsán is hangzik, de így igaz: Július Šupler sikerlistájáról még hiányzik az Extraliga-győzelem. Vajon gondolt-e erre a döntő előtt?

Nem, nem foglalkozom ezzel. Csak és kizárólag a kassaiak elleni rangadókra összpontosítok. Az viszont elárulom, hogy év közben többször is felelevenedik előttem a csehszlovák hokiligában, valamint a tengerentúli Memorial Kupán kiharcolt elsőség.

A kassaiak nem titkolják, meny-nyi jutalmat fizetnének a játékosoknak az aranyéremért. A Slovan háza táján azonban tabutéma a végső győzelemért járó prémium. Miért?

Ez nálunk továbbra is belügy, a hokisok nagyon jól tudják, csak akkor lesz különjutalom, ha megnyerik a bajnokságot...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?