Jól hajrázó vendégek

Landshut. A jégkorong Német Kupára (ma délután kezdődik) készülő szlovák válogatott szerdán késő este előkészületi mérkőzésen – remek hajrájának köszönhetően – 4:3 arányban legyőzte a házigazdák válogatottját, akik a 2. percben már 2:0-ra vezettek.

Két nappal a jégkorong Német Kupa rajtja előtt a szlovák együttes Landshutban, előkészületi mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a házigazdák válogatottja ellen. Ján Filc vezetőedző legénysége így örült a szerda esti sikernek...TASR/EPA-felvétel Mindkét csapat támadó felfogásban kezdett, a németek első két akcióját siker koronázta, igaz, ehhez az elmélázó szlovák védelem is kellett. A vendégek azonban gyorsan rendezték soraikat, és a 9. percben egy gyors kontrából szépítettek. Nem sokkal ezután pedig az egyenlítő gólt is beütötték. A második harmadban sokat könnyelműsködött Ján Filc vezetőedző legénysége, s a „félidőben” ismét hátrányba került. Az utolsó játékrészben, de főleg a hajrában nagy lendülettel rohamoztak a szlovákok, és sikerült fordítaniuk.

Gólütők: Kathan (2.), Daffner (2.), Renz (33.), illetve Rastislav Pavlikovský (9.), Bartoš (10.), Török (46.), Petrovický (58.). Játékvezető: Kurmann (svájci). Kiállítások 5:3; gól emberelőnyből 0:1; 1500 néző. NÉMETORSZÁG: Künast– Mayr, Schubert, Köppchen, Goldmann, Molling, Smazal, Renz, Seidenberger–Dylla, MacKay, Abb– Kathan, Brännström, Morczinietz– Kreutzer, Daffner, Reichel–Hynes, Lewandowski, Loth. SZLOVÁKIA: Rybár–Lintner, Babka, Richard Pavlikovský, Štrbák, Čierny, Milo–Pardavý, Pucher, Bartoš–Török, Šechný, Vaic–Tomík, Petrovický, Somík– Kuľha, Rastislav Pavlikovský, Hurtaj.

AZ EDZŐK MONDTÁK – Hans Zach (Németország): „Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk, elégedett vagyok, mert a csapat valamennyi tagja igen lelkesen hokizott.” Ján Filc (Szlovákia): „Nagyon rosszul kezdtünk, még szerencse, hogy gyorsan magunkra találtunk. Nagy iramú és helyenként színvonalas volt a találkozó.”

u Ma délután a nyitóforduló két mérkőzésével (16.00: Szlovákia– Svájc, 20.00: Németország–Kanada) elkezdődik az 5. Német Kupa nemzetközi jégkorongtorna. A továbbiakban a szlovák válogatott – tavaly csak harmadik volt – szombaton (15.00) a házigazda németekkel, vasárnap, a zárónapon (12.30) pedig a kanadai olimpiai csapattal mérkőzik, s ha megszerzi a tornagyőzelmet (1997-ben megnyerte a viadalt), akkor a játékosok 40 000 márkán osztozhatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?