Játékstílusváltás

Myjava. Tétmérkőzésen mutatkozik be ma 17 órakor az erdőháti városban az új edzőpáros a szlovák női kosárlabda-válogatott élén. Peter Kováčik és Ladislav Štajger védencei Eb-selejtezőn fogadják a fehéroroszokat. A párharcnak a szlovák csapat az esélyese.

Myjava. Tétmérkőzésen mutatkozik be ma 17 órakor az erdőháti városban az új edzőpáros a szlovák női kosárlabda-válogatott élén. Peter Kováčik és Ladislav Štajger védencei Eb-selejtezőn fogadják a fehéroroszokat. A párharcnak a szlovák csapat az esélyese. Vajon mi a helyzet a hazai táborban?

„Tizenöt, többnyire légiós kiszemeltünk közül Lichnerová belázasodott, Žirková pedig orvosi beavatkozáson vett részt. Egyikükre sem számíthatunk, s könnyen meglehet, hogy a jugoszláviai mérkőzésen sem szerepelhetnek – nyilatkozta lapunknak Peter Kováčik. – Néhány további játékos kisebb sérüléssel érkezett a felkészülésre. Szombattól a korábbi játékstílus megváltoztatásán dolgoztunk: mind védekezésben, mind támadásban az egyszerűségre és a gyorsaságra, a korszerű kosárlabda legszembetűnőbb elemeire helyezzük a hangsúlyt. Különböző játékvariánsokat gyakoroltunk be. Nincs még kezdő ötösöm. Minden a szerda délelőtti edzésen dől el, s a mérkőzésre aszerint jelöljük a játékosokat, hogy kinek hogyan alakul a sérülése. Mi számítunk az esélyesnek, így bármilyen arányú győzelem megörvendeztetne. Számunkra most a siker a fontos, aránya különösebben nem érdekel, s nem is foglalkoztam vele.”

Keveset tudni az ellenfélről, mert jelentős nemzetközi mérkőzésen az utóbbi időben nem szerepelt. Csak tegnap este érkezett Myjavára. Magas centerei Európa-szerte szerzett tapasztalatokkal lépnek pályára, a csapat azonban legyőzhető.

Magyarország női csapata a finneket fogadja, és Rátgéber László együttesének kötelező a győzelem a nemzetközi porondon nem jegyzett skandinávok ellen. A magyar férfiak Franciaországban lépnek pályára az Eb-hatodik házigazda vendégeként. Varga Mátyás szövetségi kapitány elfogadhatónak tartja a 15 pontnál kisebb különbségű vereséget. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?