Jakešből végül szakaszgyőztes lett

TASR-JELENTÉSRosario. Bár Ivan Jakeš harmadikként ért célba a Dakar-rali csütörtöki, 11. szakaszán, a versenyigazgatóság késő este 16, illetve 45 perces büntetéssel sújtotta az első két helyen befutott motorost, így végül a szlovák versenyző lett az etap hivatalos győztese.„Nagyon örülök.

TASR-JELENTÉS

Rosario. Bár Ivan Jakeš harmadikként ért célba a Dakar-rali csütörtöki, 11. szakaszán, a versenyigazgatóság késő este 16, illetve 45 perces büntetéssel sújtotta az első két helyen befutott motorost, így végül a szlovák versenyző lett az etap hivatalos győztese.

„Nagyon örülök. Bebizonyítottam, hogy tudok olyan gyors lenni, ami az élen haladáshoz is elég. Remélem, jövőre már a rali kezdetétől előkelő pozícióban leszek, és nem csak a tizedik napon lendülök bele igazán – nyilatkozta önkritikusan az STV riporterének Jakeš, akinek eddigi legjobbja egy harmadik hely volt 2013-ból. – Teljesült az álmom. Tudom, hogy a Dakar az összetettben elért helyezésről szól, de egy ilyen siker nekem nagyon sokat jelent.”

A Dakar történetében eddig egyszer tudott megnyerni egy szakaszt szlovák motoros, Jaroslav Katriňák 1999-ben, az akkor még Afrikában zajló rali hatodik etapján mutatta be a bravúrt.

A szlovákoknak a tegnapi, tizenkettedik versenynapon is jól ment a motorozás. Jakeš a negyedik, Štefan Svitko pedig az ötödik helyen végzett. Utóbbi összetettben is ugyanebben a pozícióban áll, Jakeš a kilencedik. A versenyt továbbra is a címvédő spanyol Marc Coma vezeti.

A mai, utolsó etapon 174 km-t tesz meg a mezőny.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?