Isztambulban mobiltelefon nélkül

Szombaton 20 mérkőzéssel befejeződik a 2004. június 12-én kezdődő portugáliai EB-re selejtező sorozat, s egyelőre az dőlt el, hogy a vendéglátó ország együttese mellett csoportgyőztesként Franciaország, Csehország, Svédország és Bulgária biztos résztvevő.

Szombaton 20 mérkőzéssel befejeződik a 2004. június 12-én kezdődő portugáliai EB-re selejtező sorozat, s egyelőre az dőlt el, hogy a vendéglátó ország együttese mellett csoportgyőztesként Franciaország, Csehország, Svédország és Bulgária biztos résztvevő.

A dán-bosnyák-román csoportban a szarajevói összecsapás dönt az elsőségről, a hazaiak diadal esetén Eb-résztvevők lesznek, döntetlen és vendégsiker dán továbbjutást ér. A norvégok már csak a 2. helyért küzdenek, ahhoz le kell győzniük Luxemburgot, s a bosnyákok nem nyerhetnek. Azonos pontszám esetén a norvég-román összevetés az északiaknak kedvez (Románia–Norvégia 0:1, Norvégia-Románia 1:1).

Az 5. csoportban Hamburgban dől el a elsőség, s ha Izland vereséget szenved, akkor a skótok lesznek a másodikak, amennyiben persze legyőzik Litvániát. Ha Németországban döntetlen lesz, szintén a skótok jutnak tovább, de ekkor is kell a 3 pont.

A görögök győzelem esetén már mindenképpen EB-résztvevők. Ha viszont Otto Rehhagel csapata vereséget szenved, valószínűleg csak a 2. hely marad neki, mert az egymás elleni eredmény a spanyoloknak kedvez.

A 8. csoportban Bulgária „dönt” a pótselejtezőt érő 2. helyről: ha vereséget szenved, akkor Horvátország készülhet a párharcra. A belgák csak akkor előzik meg az 1998-as vb-bronzérmest, ha riválisuknál több pontot szereznek a zárókörben. Az egymás elleni mérleg: Horvátország–Belgium 4:0, Belgium–Horvátország 2:1. Az olaszok szinte biztosan csoportelsők, „csak” nyerniük kell. A svájciak helyzete a „legkönnyebb”, győzelem után készülhetnek az Eb-re. Döntetlen esetén Oroszország a csoportelső, ha legyőzi Grúziát. Az írek csak akkor nyerik meg a csoportot, ha diadalmaskodnak Svájcban, s Moszkvában döntetlen az eredmény, vagy a vendégek gyűjtik be a 3 pontot. Ha az oroszok és az írek azonos eredményt érnek el, akkor az egymás elleni meccsek mérlege miatt a britek szomorkodhatnak.

A 7. csoportban a Törökország–Anglia mérkőzés dönt az elsőségről. A hazaiak csak akkor végezhetnek a csoport élén, amennyiben legyőzik Beckhaméket. A rendőrség a legveszélyesebb kategóriába sorolta az eseményt, így a hazai nézők nem vihetnek be a stadionba aprópénzt, mobiltelefont és öngyújtót sem. A vendégszurkolókra azért nem terjed ki a rendelkezés, mert az ő jelenlétük eleve nemkívánatos a Sükrü Saracoglu arénában: a török biztonsági erők napok óta fokozott figyelemmel készülnek az esetlegesen besurranni akaró angol drukkerek „kiszűrésére”. (mti, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?