Ismét Bayern–Real elődöntő lesz a BL-ben

<p>A Bajnokok Ligája győzelmére leginkább esélyes két csapatot összesorsolták: a címvédő Bayern és a Real már az elődöntőben találkozik. A &bdquo;surranópályán&rdquo; Atlético&ndash;Chelsea párharc lesz. Sorsoltak az Európa Ligában is.</p>

Péntek délben kisorsolták a Bajnokok Ligája idei elődöntős párosítását. Az egyik ágon egy klasszikus páros jött össze: a Real Madrid a címvédő Bayern Münchennel fog megküzdeni a lisszaboni fináléba jutásért. Az első meccset április 22-én Madridban játsszák. 

A madridiak nem különösebben szívlelik a Bayernt, aminek viszonylag egyszerű magyarázata van: a németek általában kiejtik a Realt, ha a legrangosabb kupasorozatban találkoznak. A spanyolok el is nevezték a bajor klubot la bestia negrának, azaz fekete bestiának. 

A Bayern és a Real legutóbb két éve találkoztak utoljára, akkor is az elődöntőben. Otthon az esélytelenebbnek tartott müncheniek nyertek 2-1-re, egy hajrában szerzett Mario Gomez-találattal. A visszavágón a madridiak győztek 2-1-re, a hosszabbítás sem hozott döntést. Tizenegyesekkel végül a németek jutottak a müncheni döntőbe, melyben – szintén tizenegyesrúgásokkal – kikaptak a Chelseatól. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"144429","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Attól a Chelseatől, amely most is ott van a legjobb négy között. Mourinho csapatához kegyes volt a sorsolás, az Atlético Madriddal kezdenek, ráadásul idegenben. Könnyű dolguk persze így sem lesz, a spanyolok a negyeddöntőben a végső győzelemre is esélyesnek tartott FC Barcelonát verték ki, úgy, hogy a 180 perc alatt csak egy gólt kaptak Messiéktől. Az első mérkőzést április 23-án játsszák. 

A párharc egyik pikantériája, hogy Mourinho korábban az Atlético városi riválisánál, a Realnál edzősködött. Ennél is érdekesebb viszont, hogy az Atlético sikereinek egyik kovácsa, a belga kapus Thibaut Courtois a Chelsea játékosa, csak kölcsönben van a spanyoloknál. 

Az Európa Ligában spanyol házielődöntő lesz: a Sevilla a Valenciával játszik. Az FC Sevilla 2006-ban és 2007-ben megnyerte az UEFA-kupát, az EL elődjét, az FC Valencia 2004-ben hódította el ezt a trófeát. A másik párost a Benfica és a Juventus alkotja – ez a párharc is érdekesnek ígérkezik, mindkét csapat jelentős előnnyel vezeti saját bajnokságát. A lisszaboniak tavaly döntőt játszotta az EL-ben, 2-1-re kaptak ki a Chelseatől. 

A döntőt Torinóban rendezik, a Juvét így csak egy lépés választja el az otthoni finálétól. Az első meccseket április 24-én játsszák. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?