Hosszú arany-, Mihályvári-Farkas ezüstérmes női 400 méter vegyesen

Hosszú Katinka k

Hosszú Katinka arany-, Mihályvári-Farkas Viktória pedig ezüstérmet nyert hétfőn női 400 méter vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A Duna Arénában zajló kontinensviadalon a szám olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója 4:34.76 perccel csapott célba, míg a Ferencváros 17 éves versenyzője 4:36.81 perces egyéni csúccsal.

A 32 éves klasszis 2012, 2014 és 2016 után negyedszer lett Európa legjobbja ebben a számban, összességében pedig 15. aranyát nyerte kontinensviadalon. Ezzel az Eb-k történetének legeredményesebb magyar úszójává lépett elő, megelőzve Cseh Lászlót, aki 14 elsőséggel büszkélkedhet.

A rajt után Hosszú azonnal az élre állt pillangón, mellen és háton a brit Aimee Willmott próbálta tartani vele az iramot, de a gyorsnál már látszódott, hogy ezúttal sem tudják megszorongatni. Mindeközben az élete első felnőtt világversenyén medencébe ugró Mihályvári-Farkas a döntő felénél még csak a hetedik volt, az utolsó két úszásnemben azonban hatalmasat hajrázott és végül holtversenyben a brit versenyzővel, másodikként csapott célba.

Mihályvári az előfutamban 4:38.07-es egyéni csúccsal teljesített olimpiai A szintet, most ebből faragott bőven.

Megható jelenet volt, ahogy győzelme után Hosszú Katinkának édesanyja gratulált a LED-falon keresztül, mivel az Eb-t a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?