Betlehem Dávid arany, Fábián Bettina bronzérmes az Eb-n

Betlehem.Fábián

Betlehem Dávid aranyérmet, Fábián Bettina bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon.

Betlehem szerdán az olimpiai távon, 10 kilométeren harmadik volt, ezzel felnőtt pályafutása során először állt egyéniben dobogón világversenyen, kevesebb mint 24 órával később pedig már a rövidebb távon ugrott vízbe. Ott volt a mezőnyben a hosszabbik versenyszámban csak a 9. helyen záró Rasovszky Kristóf is, aki azonnal az élre állt. A harmadik, kb. 1,67 kilométeres körnél Betlehem ritmust váltott, és csak a franciák 2017-es világbajnoka, Marc-Antoine Olivier tudta tartani vele a tempót. A két úszó őrült hajrát vívott egymással, még az utolsó húsz méteren is oda-vissza előzgették egymást, végül Betlehem az utolsó pillanatokban rá tudott tenni egy lapáttal és riválisánál négy tizedmásodperccel hamarabb érintette a falat. A különbség ugyan szemmel is látható volt kettejük között, de a hivatalos végeredményre a célfotó elemzése miatt néhány percet várni kellett. „Szerencsére Kristóf elkezdte az elején, ez az iram kellett ahhoz, hogy a végén is bírjuk. Amikor láttam, hogy a francia kimegy a bal oldalra, már tudtam, hogy én a hosszabb úton le fogom majd gyorsulni. A tegnapi nap egy óriási löketet adott nekem, elhittem azt hogy, ha akkor sikerült a hajrá, ezt a mait meg tudom nyerni” – nyilatkozott a mindössze húsz éves friss Európa-bajnok aki Rasovszky 2018-as sikere után lett a kontinensviadal legjobbja. Rasovszky Kristóf a hatodik, az orosz és örmény származású szülők gyerekeként Magyarországon született és ott felnövő, szintén magyar színekben versenyző Hambardzumyan Arshak pedig a 13. helyen végzett.

Néhány órával később már a női mezőny is nekivágott az 5 kilométernek. Betlehem barátnője, Fábián Bettina és Szimcsák Mira végig a középmezőny első felében úszott, az utolsó körben pedig egyre feljebb léptek. Fábián az első öt között kezdte meg a hajrát és a látványosan fáradó spanyol Valdes Alvarezt az utolsó métereken megelőzve ért be harmadikként. A versenyt az erejét remekül beosztó, és a 10 kilométeren is nyerni tudó német Leonie Beck nyerte, a második az olasz Ginevra Taddeucci lett. Szimcsák Mira az előző napi 7. helye után most a 8. helyen csapott a célba. „Nagyon szerettem volna dobogóra állni egyéniben is, örülök, hogy ilyen jól sikerült a hajrá és a spanyol lányt le tudtam nyúlni, pedig nagyon próbálkozott a könyökével. Nagyon elfáradtam, nem esett jól ez az úszás, de megint sokat tanultam és megyek előre” – idézte az MTI Fábián Bettinát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?