Hossáék a címvédő ellen

Először találkozik a jégkorong Tipsport Liga ma (18.00) rajtoló döntőjében a trencséni és a besztercebányai csapat.

Először találkozik a jégkorong Tipsport Liga ma (18.00) rajtoló döntőjében a trencséni és a besztercebányai csapat. A címvédő számára ez zsinórban a negyedik finálé, a Dukla azonban 11 év után érhet fel újra a csúcsra.

Utóbbi tett tényleg meseszerű lenne Hossáék számára: tavaly a playout utolsó mérkőzésén harcolták ki az élvonalban maradást, 2018-ban pedig akár elsőséget is ünnepelhetnek, miután a veszélyes poprádiakat (4:0) és a döntős álmokat szövő zólyomiakat (4:2) is legyőzték a playoffban.

„Nem rólam szól a rájátszás – hárította el sokadszorra is a főszerepet a trencséniek játékában és eredményeiben bekövetkezett változásban Branko Radivojevič, aki erre az idényre tért haza Csehországból. – A döntőben jóval kevésbé nyílt játékra számítok, mert ellenfelünk a rivális hibáira alapuló stílust preferálja.”

Ez sem a kassaiaknak (4:1 a negyeddöntőben), sem a nyitraiaknak (4:0 az elődöntőben) nem feküdt, ráadásul a Kosoknak hat (!) nappal hosszabb pihenőjük volt a sorsolásnak köszönhetően. „Egy kicsit hosszú is volt a szünet. Kiegyenlített csapatok találkoznak, hiszen az alapszakaszban egyetlen pont különbséggel végeztünk” – hárította el a favorit szerepét Vladimír Országh, a besztercebányaiak vezetőedzője, aki védenceinek a végső sikerhez legalább egyszer nyerniük kell Trencsénben. Ez az idegenbeli győzelem egyik félnek sem jött össze az egymás elleni meccseken a mostani idényben.

Az eddigi két playoffbeli párharcukban viszont volt már rá példa: a besztercebányaiak a 2015-ös és a 2016-os negyeddöntőben is tudtak nyerni meccset Trencsénben.

Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatának valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az STV 2. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?