Horváth Péter bosszúja

Budapest. Az első három helyezett közül csak a listavezető Ferencváros nyert az Arany Ászok Liga 11. fordulójában. Már hét meccs óta veretlen a Fehérvár, szombaton az MTK otthonában döntetlenezett, míg a csőd szélén álló ZTE ismét győzni tudott. Két fővárosi csapat összecsapásán a Vasas 4:1-re kiütötte a Honvédot.

Küzdelmes mérkőzést hozott a Pápa–Debrecen (1:1) találkozó, a gyors Dombit szabálytalanul állítja meg az egyik hazai védődvsc.huA mérkőzés előtt mindenki bizakodott. A Vasas nem az elvárásoknak megfelelően szerepel, ezért javítani akart. A Honvéd idegenben még nem szerzett pontot, ezúttal viszont legalább egy döntetlenre jónak tartották magukat.

A fogadkozások dacára az első játékrész felejthetőre sikerült, szinte helyzetek nélkül. Már-már elszenderedtek volna a szurkolók, amikor a szünet előtt Vén Gábor harcosságának köszönhetően megszerezte a vezetést a Honvéd.

A második félidőben nagyot változott a játék képe: a Vasas szinte lefocizta a pályáról a kispestieket. Ebben Horváth Péter játszotta a főszerepet, aki nemrég viharos körülmények között épp a Honvédtól érkezett Angyalföldre, a több hónapos pereskedés miatt egy ideig nem focizhatott. Mind a négy gólban benne volt, két találata közül az első élményszámba ment. A kispesti drukkerek többször is nem éppen irodalmi stílusban szidták őt. Erre és a nyári hercehurcára Horváth remek teljesítményével válaszolt. A lefújás után a hazai szurkolók hatalmas ünneplésben részesítették őt és társait, miközben az ellenfél hívei azt kiabálták: „Hol a Kispest?”

A vendégek nehezményezték Vámosi kiállítását, és az ellenük megítélt két tizenegyest. A kiállítás és az első büntető jogosnak mondható. A második nem tűnt annak, de mivel 3:1-nél, a 89. percben történt, érdemben nem befolyásolta a mérkőzést.

MESTERMÉRLEG – Egervári Sándor (Vasas): „Második félidei kitűnő teljesítményünk három pontot eredményezett, ráadásul lelkes közönségünknek is örömet szereztünk.”

Bognár György (Honvéd): „Sajnálatos védelmi hibák után kaptuk a gólokat. Emellett a játékvezető egyes ítéleteivel hátrányos helyzetbe hozott bennünket.” (pll)

Vannak még fanatikus szurkolók

1964-ben nyolcvanötezren tekintették meg a Népstadionban a Honvéd–Vasas meccset. Azóta eltelt negyven év, és eltűnt mintegy nyolcvanezer néző... Akkortájt mindkét gárda élcsapat volt, amihez az is hozzájárult, hogy a politikai elit rokonszenvezett velük. A jelen kevésbé dicsőséges, a piros-kékek és a piros-fehér-feketék egyaránt idén kerültek vissza az élvonalba, ahol az alsóbb régiókban tanyáznak. Mégis vannak olyan drukkerek, akik sok pénzt áldoznak szeretett csapatukra. A találkozó kezdetén az egész stadion lenyűgözve figyelte a mintegy ezerfős vendégtábor augusztus 20-át idéző tűzijátékát. A látvány több százezer forintjába került a kispesti ultracsoportoknak. (pll)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?