Horvát invázió Losoncon

Losonc. Kő kövön nem maradt a férfi kosárlabdabajnok E.S.O. Lučenec csapatából: szétszéledt a sikeres gárda, Tibor Jányt pedig a horvát Ivan Stanisak váltja a kispadon. Tarabus az egyetlen hírmondó.

Ján Mižúr sportigazgató nem titkolja, hogy az anyagi támogatás csökkenése (a tavalyi 10,5 millió koronás költségvetés nagyjából 2-2,5 millióval lesz kisebb) teljesen új pályára kényszerítette a férfi vonal legsikeresebb klubját. „Öt év alatt mindent elértünk, amit csak Szlovákiában lehetett. Most más útra lépünk, idővel kiderül, hogy jól döntöttünk-e” – vélekedik a sportigazgató. Losoncon a bajnokcsapat lecserélése után a fiatalítás időszaka következik. Tárgyalnak még ugyan az irányító Kovacseviccsel és a bedobó Bicvic-csel, de alapjában véve már nem számítanak a korábbi gárda tagjaira. „A bajnokság megnyerése után túlságosan drága lett a csapat, felszökött a játékosok ára, s az új körülmények között már nincs módunkban fizetni őket. Ugyanez a helyzet állt elő az edzőkérdésben, s ezért nem hosszabbítottunk szerződést Tibor Jányval. Új szakvezetővel új csapat építésébe kezdünk” – közölte Ján Mižúr.

Szóban már megegyezett a klub a horvát Ivan Stanisakkal, aki legutóbb a zágrábi Cibona másodedzője volt, korábban pedig másodosztályú zágrábi klubok kispadján ült. A harmadik esztendőre is meghosszabbítható kétéves szerződés vár rá Losoncon. „Olyan fiatal edzőt kerestünk, aki a csapatépítésben jeleskedhet. Ő hozott magával az első edzésre hét horvát, többnyire junior korú kosarast. Belőlük biztosan néhány nálunk marad” – erősítette meg a sportigazgató a horvát invázió tényét. Még messze van a bajnokság kezdete, s az is elképzelhető, hogy további légiósok, esetleg ismertebb kosarasok is érkeznek a nógrádi csapathoz, egyelőre azonban csak Tarabus és a Nagykürtösről visszatért Kemeník biztos kerettag.

Csere történt a klubelnöki poszton is: az egészségi okok miatt távozó Ján Šufliarsky helyét Csúsz Péter, a körzeti hivatal elöljárója foglalja el. „Új elnökünk második éve tagja a klub igazgatótanácsának, kapcsolatai révén várhatóan könnyebben boldogulunk a támogatások keresésében” – reménykedik Ján Mižúr, aki a klubélet tényleges irányítója.

Jelentkeztek a losonciak a FIBA regionális kupasorozatába is, amelyben tíz, javarészt közép- és nyugat-európai ország csapatai érdekeltek. Az anyagilag elviselhető rajt várhatóan kiváló lehetőséget kínál a fiatal együttesnek a tapasztalatszerzésre. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?