Holocsi Krisztián Eb-győzelme dominált

KOVÁCS ZOLTÁNNagymegyer. A városi sportcsarnok felújítása miatt az elmúlt év második felében provizórikus körülmények között kellett edzeniük a helyi vasgyúróknak, de így is elégedettek lehetnek 2013-as tevékenységükkel.

KOVÁCS ZOLTÁN

Nagymegyer. A városi sportcsarnok felújítása miatt az elmúlt év második felében provizórikus körülmények között kellett edzeniük a helyi vasgyúróknak, de így is elégedettek lehetnek 2013-as tevékenységükkel. Többek között ez is elhangzott a Nagymegyeri Thermál Súlyemelő- és Erősportok Városi Klubja évértékelő tagsági gyűlésén. „Ez nagyon különleges évünk volt, ugyanis tréningjeink kurtábbak voltak a megszokottnál, mivel májusban el kellett hagynunk a volt edzőtermünket a sportcsarnok felújítása miatt – mondta a nagymegyeri súlyemelők tavalyi évéről Buzgó Lajos klubelnök-főedző, aki egyben a szlovák korosztályos válogatott trénere. – Az önkormányzat által működtetett egyik városi kft. nyújtott segítő kezet azzal, hogy egy üres helyiségükben gyakorolhattunk, amiért nagy köszönet jár nekik. Viszont itt már csak az idősebbek tudtak edzeni, a fiatal súlyemelőkkel erre az időre abba kellett hagyni a munkát, mert egyszerűen nem volt több hely. A gyerekek eredményein, akik mindig is szállították a sok érmet, ez most meg is látszott, mivel vissza kellett lépnünk több versenyüktől. Ennek ellenére egyik legnagyobb tehetségünk, Holocsi Krisztián felkészülését a 15 évesek Európa-bajnokságára meg tudtuk oldani, s végül olyan kiváló eredményt ért el, amilyen már tíz éve nem volt Szlovákiában.”

Hozzáfűzte, hogy a felújított sportcsarnokot azóta átadták, s a klub egy újonnan épített edzőtermet kapott, de talajának paraméterei nem teljesen feleltek meg a súlyemelés követelményeinek, ezért a szponzori pénzekből folyik a megfelelő borítás elkészítése, hogy az elbírja a nehéz súlyok, tárcsák ledobását is. Várhatóan január végétől már ebben az edzőteremben gyakorolhat az összes korosztály.

Versenyeiket eddig a sportcsarnokban rendezhették, mostantól viszont csak a teljesen új edzőteremben lesz rá mód. A nagyobb eseményekre ez nem megfelelő hely, a sportcsarnokot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Városi Sportklub Kft. meg nem szeretné, ha a nagy súlyok miatt tönkremenne a csarnok talajának felújított gumiborítása. Buzgó Lajos elmondta, keresik a megoldást arra, hogy versenyeiket ne az edzőteremben kelljen megrendezniük.

2013-ban is sikeres évet zárt a harmincegy tagot számláló nagymegyeri súlyemelőklub: az országos egyéni bajnokságokon 4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek, míg a veteránok további 6 egyéni aranyéremmel gazdagították az egyesület gyűjteményét.

Nemzetközi szinten Holocsi Krisztián három Európa-bajnoki aranyérme a legértékesebb, a nagymegyeri színekben versenyző balonyi vasgyúró a 15 évesek kategóriájában csúcsokat döntögetve lett kontinensbajnok lökésben, szakításban és összetettben is. A veteránok a korosztályos Európa-bajnokságon egy ezüstérmet, míg a világbajnokságon, valamint a 2013-as világjátékokon két ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A csapatbajnokságok második vonalában szereplő férfiak másodikok lettek, csak egy hajszállal lemaradva a feljutástól, az idősebb diákok végül a 9., míg a fiatalabb diáksúlyemelők csapata az 5. helyen zárta a ligaküzdelmeket. A veteránok a cseh Masters Liga csapatküzdelmeiben szerepeltek, ahol a harmadik helyen végeztek.

Az évzárón kiértékelték a nagymegyeri klub legjobb súlyemelőit is: a diákoknál Egrecky Szilvia, az ifjúságiaknál Holocsi Krisztián, a junioroknál és férfiaknál Jávorka Tivadar, a nőknél Mihalovič Dalma, míg a veteránoknál Mezei Tibor volt a legjobb az elmúlt esztendőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?