Hodúr jött, Gašparíkkal tárgyalnak

<p>Dunaszerdahely. Látványos futballal szeretné visszacsalogatni a szurkolókat a Corgoň Liga újonca, a DAC – hangzott el a sárga-kékek sajtótájékoztatóján, amelyen Dušan Chytil, Radványi Miklós és Branislav Fodrek képviselte a klubot.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„Noha a város már második éve mostohán bánik velünk, elsőre sikerült visszajutnunk az élvonalba. Fontosnak tartottuk, hogy a sikerkovács Radványit és a kulcsembereket megtartsuk – mondta Dušan Chytil, a DAC menedzsere. – Szerettük volna, ha a rózsahegyi Gerec és Gerát is visszajön hozzánk, ám egyesületük igényt tart rájuk.”

Öten távoztak a tavaszi keretből – Polaček (Slovan), Malec (Senica), Gerec, Gerát, Kutlík (mindhárom Ružomberok) –, vendégjátékuk lejártával visszatértek anyaegyesületükbe.

Az új szerzemények közül a legutóbb Nagyszombatban futballozó Ivan Hodúr a legnagyobb név. Két kapust, Andrej Fišant (Táborsko) és Andrej Perneckýt (Viktoria Žižkov) is igazoltak a sárga-kékek, rajtuk kívül Erik Ujlaky (Sparta Praha), Szarka Ákos (Slovan), Michal Dian (Myjava) érkezett. A klubvezetés még tárgyal Michal Gašparíkkal, várhatóan a technikás szélső is marad. A myjavai Ján Petrášsal is megegyeztek a dunaszerdahelyiek, de lehet, hogy az első bajnokin még nem számíthatnak rá. „Természetesen elsődleges célunk a bentmaradás, de újoncként látványos focit szeretnénk játszani. Nagyon kiegyenlített a mezőny, 6-7 forduló után kiderül, hogy mire vagyunk képesek” – szögezte le Chytil, aki elárulta, hogy a klub költségvetése 800 000 euró.

Hat edzőmérkőzést vívott a DAC, valamennyit idegenben: Admira 2:2, Vozokany 10:1, Honvéd 2:1, Horn 0:2, Šamorín 0:2, Dubnica 1:1. „Nagyon rövid, mindössze háromhetes volt a felkészülés, ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni. Még 1-2 játékossal szeretnénk erősíteni, hiszen szeptember végéig lehet igazolni. Attraktív futballal szeretnénk visszahódítani a szurkolókat, biztatóan mutatkoznak az új szerzemények, remélem, gyorsan beilleszkednek. Az első három fordulóban élcsapatokkal találkozunk, a bajnok Slovan, a zsolnai MŠK és a senicai csapat lesz az ellenfél, remélem, hogy folytatódik az a tradíció, mely szerint jó csapatok ellen nekünk is jól megy a játék” – nyilatkozta Radványi Miklós, a DAC 44 éves mestere.

Ma a bajnok Slovan otthonában lép pályára a dunaszerdahelyi alakulat. „Jó a hangulat az öltözőben, alig várjuk a meccset. A Slovan ellen mindenki bizonyítani akar, megpróbáljuk meglepni a bajnokot” – mondta Branislav Fodrek, az égszínkékek egykori játékosa, aki ma csatárként lép pályára.

„Becsületesen készültünk a nyitányra, a Slovan otthonában nyugodtan futballozhatunk, mert nincs veszítenivalónk” – fejezte be Radványi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?