Hegedűs, Rohály és Kürthy Adrián elsősége

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSÉrd/Bős/Gúta/Somorja. Taroltak, két elsőséget, tíz érmet szereztek a bősi Russel birkózóklub tehetségei, de gútai győztese, valamint somorjai és madari érmesei is voltak az Érd Kupa Lakatos Gábor Emlékversenynek.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Érd/Bős/Gúta/Somorja. Taroltak, két elsőséget, tíz érmet szereztek a bősi Russel birkózóklub tehetségei, de gútai győztese, valamint somorjai és madari érmesei is voltak az Érd Kupa Lakatos Gábor Emlékversenynek. Az érdi Spartacus birkózóklub patinás nemzetközi viadalának immár harmincnegyedik felvonásán Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózószövetség elnöke köszöntötte a Csehország, Szlovákia, Szerbia és Magyarország negyvenhat egyesületének – köztük tíz külföldi klub – háromszázötvenhat versenyzőjét. A monstre tornán a résztvevők öt szőnyegen csatáztak az érmekért, serlegekért szabadfogásban és kötöttfogásban.

„Tíz versenyzővel vettünk részt a rangos viadalon. Kimagasló sikerként értékelem, hogy mindegyikük érmes helyezést ért el korosztályában, súlycsoportjában. Mérlegünk: két arany-, három ezüst- és öt bronzérem. Elsősorban a kadettok mezőnyében remekeltek a mieink, Rohály József és Hegedűs Bence súlycsoportjában egyeduralkodónak bizonyult. Egyébként a hét végén három birkózónk, nevezetesen Szelle Gábor, Rohály József és Hegedűs Bence a dániai Koldingban válogató versenyen áll csatasorba. Ágh Erika és Kyparissi Vassiliki pedig egy németországi FILA-rangsorversenyen vesz részt” – ecsetelte érdi sikereiket, tájékoztatott a folytatás forgatókönyvéről Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője.

„Mi sem tértünk haza üres kézzel Érdről. Színeinkben ismét remekeltek a Kürthy fivérek, Adrián kimagaslott a mezőnyéből, Krisztián pedig a dobogó legalsó fokára került a fiatalabb diákok 38 kg-os súlycsoportjában” – tájékoztatott a Vág-partiak eredményeiről Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

A somorjai Gladiátor birkózóklub kezdőket és diákokat nevezett a viadalra, melyen a kezdők szabadfogásban, a diákok pedig kötöttfogásban csatáztak az érmekért. „Védenceink öt dobogós helyezést hoztak. Az érdi erőpróba érdekessége, hogy az idősebb diákok 54 kilós súlycsoportjában klubunk három versenyzője csatázott az érmekért. Közülük Holocsi Bence játszotta a prímet, aki ezen a tornán győzte le először két klubtársát, Liptait és Pajlit” – értékelte a somorjaiak helytállását Horváth István, a Gladiátor birkózóklub főedzője.

Egyébként a madariaknak is jutott érem 2014 első nemzetközi versenyén: Domonkos Máté a második, Kovács Nikolas pedig a harmadik helyet szerezte meg súlycsoportjában. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?