Hazai túlerő négy góllal

<p>Négy naszvadi gól, kettő komáromszentpéteri ellenében – ilyen mérleggel zárult a nyugat-szlovákiai V. fociliga keleti csoportjának rangadója. Huszonhat hazai meccsen veretlenek a naszvadiak.</p>

ÁBEL GÁBOR

Egyetlenegy játékost sem nélkülözött Polgár Artúr, a hazaiak edzője, így komoly fejtörést jelentett számára, hogy a jó formában lévő védencei közül kit küldjön pályára. A bőség zavarában még a cserepadon is alig fértek el a bevetésre váró labdarúgók. Molčan András vendégtrénernek máson kellett töprengenie, csapata mintha nem lenne képes elviselni a hetente jelentkező lélektani terhet. Hiába várja a szurkolók zöme a magasabb osztályba való kerülést, ezúttal is kikaptak kedvenceik.

Megállíthatatlanul robogtak

Naszvadi rakétarajt után már a tizedik percben az ellenfél hálójában táncolt a labda. „Egy pénteken begyakorolt figurát adtunk elő, sikerrel. Hengerics Gabi precíz fejesgólja védhetetlen volt” – kommentálta Nemes Ferenc naszvadi csapatvezető. A hazaiak végig a kezükben tartották az irányítást, túlnyomórészt felszabadultan játszottak. Az elnyűhetetlen Haris László (40 éves) és Nagy Jenő (34) vezérletével sikerült három góllal elhúzniuk, Nagy csatárként kétszer is betalált a szintén tapasztalt Hudák Dániel kapujába. Megérdemelten nyertek a naszvadiak. „A fiúk megállíthatatlanul robogtak fel-alá, komolyan vették a meccset, a helyzetek értékesítésével sem álltunk hadilábon. Mindenki küzdött társaiért” – mondta a végén Polgár Artúr. „Sajnos nem vagyunk olyan passzban, mint ősszel voltunk. Alig húsz perc alatt nem szabad ilyen szinten három gólt kapni” – panaszkodott Molčan András.

Polgár edző és

a veretlenség

Polgár Artúr UEFA B licences naszvadi edző három és fél évvel ezelőtt tért vissza egykori sikerei színhelyére, ezúttal szakvezetőnek. Régebben tizenkét évet húzott le itt irányító középpályásként. „Kezdetben nem találtuk az összhangot sem a játékosokkal, sem pedig a vezetőkkel. Balul sült el a bemutatkozásom is. Egykori ímelyi játékostársaim három gólt rámoltak be kapunkba, kaptam is a nézőktől hideget-meleget. Azóta teljes a harmónia közöttünk, családias a hangulat, mindig találunk időt a párbeszédre” – elevenítette fel az indulás nehézségeit az edző. Most kezd beérni a tömérdek munka gyümölcse, a gárda hazai környezetben huszonhat mérkőzésen veretlen, rendre győz, mindössze egyszer döntetlenezett.

A Polgár család már régen beírta nevét a naszvadi sportélet krónikájába. Artúr elhunyt édesapja is két évtizedet focizott a nagyközség felnőttcsapatában, s alapító tagja volt az akkori Slávia kézilabda-egyesületnek. Tiszteletére évente megrendezik az ifjúságiak Polgár József Emléktornáját.

Begörcsölt a játékvezető lába

Szokatlan eset történt a második félidő derekán. A játékvezető minden előzmény nélkül a sípjába fújt, és megállította a küzdelmet. „Görcsöt kapott a lábam, a fájdalom szinte a derekamig nyilallt. Kénytelen voltam lefeküdni a fűre, a két gyúró és néhány labdarúgó vett kezelésbe. A gyors és szakszerű közbeavatkozás után néhány perc múlva lábra állhattam, és folytatódott a meccs” – idézte fel a váratlan eseményeket maga az érintett, Simon Zsolt. A sípmester dicséretére legyen mondva, mintha mi sem történt volna, s a szurkolók elégedettségére vezette tovább a bajnokit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?