Hatvanezer korona jótékonysági célra

Pozsony. Korántsem az előre eltervezett forgatókönyv szerint alakultak a dolgok tegnap délután az Auparkban, a 2002-es év legjobb honi sportolóinak ünnepélyes kihirdetése előtti sajtótájékoztatón.

Az úszókirálynő Martina Moravcová Pozsony. Korántsem az előre eltervezett forgatókönyv szerint alakultak a dolgok tegnap délután az Auparkban, a 2002-es év legjobb honi sportolóinak ünnepélyes kihirdetése előtti sajtótájékoztatón. Az első 10 helyezett közül csak öt díjazott jelent meg, a világbajnok hokiválogatottat csak Jerguš Bača, illetve Ján Filc vezetőedző képviselte.

Alig kezdődött el a hivatalos sajtóértekezlet, s az ünnepi műsor (felvételről közvetítette az STV 2) rendezői máris a főpróbára vitték a jelenlévő egy-két sportolót, illetve a távolmaradók hozzátartozóit. Tomáš Grossmann, a Szlovákiai Sportújságírók Szövetségének elnöke elnézést kért, majd bosszúsan megjegyezte: „Nem ebben állapodtunk meg a tévésekkel és a szervezőkkel...”

Peter Bondra, az NHL-ben szereplő Washington hokisa (ő ütötte a szlovák–orosz vb-finálé sorsdöntő gólját) természetesen nem jöhetett el a szlovák fővárosba, hiszen a tengerentúli profi bajnokságban december végén is javában zajlanak a küzdelmek, ám tegnap rövid faxüzenetet küldött, amelyben többek között ez állt: „Nem számoltam azzal, hogy én leszek az Év sportolója, köszönöm mindazoknak, akik rám szavaztak. Az elsőségért járó pénzdíjat (60, 40 és 20 ezer koronát kaptak a dobogós helyezettek – a szerk. megj.) jótékonysági célokra ajánlom fel.”

A tavalyi győztes Martina Moravcová, aki ezúttal „csak” második lett, korántsem volt csalódott, egy dolgot viszont nem értett: miért éppen Peter Bondra végzett az élen. Ha már hoki, akkor nála Miroslav Šatan volt a nyerő. „Szerintem a 2002-es év volt pályafutásom egyik legsikeresebb esztendeje, s talán a voksolók nagy része nem akarta, hogy ismét én legyek az első!”

Ján Filc, a svédországi világbajnokságon aranyérmet nyert szlovák válogatott trénere két perccel az ünnepélyes eredményhirdetés kezdete előtt érkezett meg, s természetesen azonnal körülvették őt a kíváncsiskodó újságírók. A sikeredző (jelenleg a válogatott szakmai igazgatója, csütörtökön reggel még Moszkvában volt, repülőgépe több órás késéssel indult az orosz fővárosból – a szerk. megj.) számított azzal, hogy a hokiválogatott lesz az első, ám Peter Bondra győzelme egy kicsit meglepte: „Talán a szavazásnál az is közrejátszott, hogy az egyik legnépszerűbb sportág párját ritkító diadalt könyvelhetett el, s talán az is, hogy Bondra ütötte a mindent eldöntő gólt, ezen kívül nemcsak a válogatottban, hanem a Washingtonban is kimagasló teljesítményt nyújtott.”

Filc tegnap is megerősítette, hogy jól döntött, amikor a nyáron nem vállalta tovább az együttes irányítását, neki nagyon is megfelel, hogy a háttérből irányítja a szakmai munkát. A Baltika Kupával kapcsolatban megjegyezte: „Sokkal többet vártunk a fiúktól, annál is inkább, mert az orosz fővárosban öt vb-aranyérmes játékos is jégre lép. Egy dolog viszont bosszant, mégpedig az, hogy az eddigi két meccsen vezetést szereztünk, ám mégis nagy arányú vereséget szenvedtünk. Bízom abban, hogy a svédek, majd pedig az oroszok ellen sikerül javítanunk, s elkerülünk az utolsó helyről...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?