Hatodszor nyert a rekordbajnok

<p>Pápa/Losonc/Dunaszerdahely. Az előző három kiírásban győztes losonciak újabb diadalával fejeződött be a Pápa Kupa nemzetközi utánpótlás</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A rendezvénynek újoncai is voltak, ugyanis a szervezők a testvérvárosok mellett meghívták a nyári Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjébe került Dunaszerdahely és Nyárádszereda együttesét. Az előzetes nevezéstől eltérően a németországi Leinefelde nem tudta vállalni a szereplést, ezért helyébe az Üstökös FC Győr került.

A két dél-szlovákiai résztvevő veretlenül vette az akadályokat, csoportelsőként jutott a fináléba. A döntőben a losonciak jutottak előnyhöz, de a dunaszerdahelyiek négy perccel a szikrázó csata befejezése előtt egyenlítettek. Büntetőkkel a nógrádiak szereztek újabb elsőséget, összesen immár hatodszor!

„Talán a mi csoportunk idén valamivel könnyebb volt, mint a másik, így viszonylag simább út vezetett a döntőig. Tudtuk, hogy Dunaszerdahelynek jó csapata van, ezért nem nyílhattunk ki, a biztos védekezésből kontrákat vezettünk. Bevált a taktikánk, a büntetőrúgásoknál pedig a szerencse nekünk kedvezett” – summázta sikerüket Jaroslav Feranec, a rekordbajnok losonciak edzője.

„Játéktudásban jobbak voltunk, Fortuna azonban elpártolt tőlünk. Beigazolódott, akár egy hiba is végeredményt befolyásoló tényezővé válhat. Egyébként a színvonalas nemzetközi megmérettetés jó lecke volt védenceink számára. Egyéni díjjal vigasztalódtunk, ugyanis a zsűri hálóőrünket, Halász Dominikot választotta a torna legjobb kapusának. Legjobb góllövőnk, Szelle Lajos a legeredményesebbek hármas szétlövésében jutott szóhoz, de a mindent eldöntő sorozatban a győri Bognár Kristóf volt a legsikeresebb” – nyilatkozta védencei helytállásáról Zsákovics Tibor, a dunaszerdahelyi DAC korosztályos csapatának a trénere. A díjakat átadó pápai polgármester, dr. Áldozó Tamás záróbeszédében viccesen úgy fogalmazott, hogy a folytatásban csak akkor gyűjtheti be más együttes a Pápa Kupát, ha a losonciakat nem hívják meg a tornára.

Tovább folytatódott a hagyomány, a mérkőzéssorozat után a pápai önkormányzat a csapatok edzőiből verbuválódott csapattal játszott barátságos mérkőzést, mely döntetlennel (6:6) fejeződött be. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?