Három jelölt maradt

Pozsony. Végre megismertük, kit jelöl Szlovákia a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba. A SZOB végrehajtó bizottságának tegnapi ülése után František Chmelár elnök számolt be arról, hogy az arra jogosult személyek és szervezetek összesen hét javaslatot nyújtottak be.

Pozsony. Végre megismertük, kit jelöl Szlovákia a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba. A SZOB végrehajtó bizottságának tegnapi ülése után František Chmelár elnök számolt be arról, hogy az arra jogosult személyek és szervezetek összesen hét javaslatot nyújtottak be. Ennek alapján Anton Tkáč, Miloslav Mečíř, Jozef Vengloš, Jozef Golonka, Mária Mračnová, Martin Benko és František Chmelár neve szerepelt a listán. „Nekem nincs szándékomban jelöltetni magam, s ugyanígy vélekedik Tkáč, Mečíř és Vengloš is. A végrehajtó bizottság a január 14-i közgyűlés elé Golonka, Mračnová és Benko nevezését terjeszti, s közülük kerül ki az ország NOB-tagjelöltje” – tette hozzá az elnök.

Már írtunk róla: Szlovákia egyedüli NOB-tagja, Vladimír Černušák december végén – miután a napokban betölti 80. életévét – elveszti tagsági mandátumát, de a helyére nem feltétlenül szlovák jelöltet választanak. Ő Benkót javasolta. A két évtizede NOB-tag, Szlovákia legtekintélyesebb sportdiplomatája megjegyezte: „A NOB Salt Lake City-i ülésén már nem kerülhet napirendre a szlovák javaslat. A nemzetközi bizottság illetékes csoportja még november elején tárgyalt a legközelebbi jelöltekről. Jövő ősszel reformkérdések kerülnek a NOB elé, így legkorábban 2003-ban, Prágában választhatnak esetleg szlovák tagot a testületbe. De nem is biztos, hogy valaki odáig versenyben marad, mert a következő években 135-ről 115-re kívánják csökkenteni a NOB taglétszámát, felszabaduló hely pedig nincs sok.”

Chmelár arról is tájékoztatott. hogy a SZOB marketing tevékenysége az idén nem az elképzeléseknek megfelelően alakult, így aránylag kis összeg érkezett a támogatóktól. Elkészültek a SZOB projektjei, melyekkel megpályázzák a jövő évi tevékenységre szükséges anyagiakat. A sportalap megszűnése után a sport finanszírozása részben az oktatási tárca költségvetési csatornáin, részben a kormány jóváhagyásával (a szerencsejátékok bevételének 50 százaléka) kerül majd a sportmozgalomba. Az elosztásáról pedig a sporttanács és a szaktárca közös munkacsoportja dönt. Az is elhangzott, hogy Szlovákia részvételét a Salt Lake City-i téli olimpián és paralimpián a szerencsejátékok idei többletbevételéből téríti meg a kormány. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?