Hargitay az új kapitány

Budapest. Hargitay Andrást nevezték ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányává.

Budapest. Hargitay Andrást nevezték ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányává. A 60 éves szakember munkáját Wladár Sándor és Sós Csaba segíti.

Az eddig az utánpótlásban dolgozó Hargitay Kiss László helyét veszi át.

Hargitay András úszóként háromszoros világbajnok (Magyarország első világbajnoka) és háromszoros Európa-bajnok volt, az 1972-es müncheni olimpián bronzérmet szerzett 400 méteres vegyesúszásban; Sós Csaba a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, míg Wladár Sándor, Moszkva olimpiai bajnoka a Jövő SC ügyvezetője.

A kapitánynak ez a második megbízatása ezen a poszton, 1984 és 1988 között egyszer már vezette a válogatottat. „A legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni a versenyzőknek és edzőknek. Ez a feladat hihetetlen felelősség, különösen most, az olimpia évében, egy hónappal az Európa-bajnokság előtt. A célom az, hogy az edzőbizottsággal együtt, velük egyetértésben vezessem a válogatottat – mondta kinevezése után Hargitay András. – Szeretném, ha lenyugodna a hangulat, az ugyanis senkinek nem lenne jó, ha léket vágnának a magyar úszósporton. Az elmúlt években sikert sikerre halmoztak a versenyzőink, sportdiplomáciában is világszínvonalon teljesítünk, nagy versenyek sorát rendezték és rendezik nálunk, az olimpián kiemelkedő eredményességet remélünk az úszóktól. Ha most megpróbálják elsüllyeszteni vagy akárcsak lelassítani ezt a hajót, azt nemcsak mi érezzük meg, de az egész magyar sport és talán az ország is.”

A Magyar Úszószövetség elnöksége kinevezte az új utánpótlás-kapitányt is: Petrov Iván, a győri klub edzője kapta a megbízatást.

Kiss Lászlóról múlt kedden a privatkopo.hu írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?