Halálos fenyegetés

Madrid. Halálosan megfenyegették Jesus Manzanót, a Kelme csapat volt kerékpárosát, aki az AS című lapban szokatlan nyíltsággal beszélt arról, hogyan doppingolnak a kerékpárosok, illetve hogyan doppingolják őket.

Madrid. Halálosan megfenyegették Jesus Manzanót, a Kelme csapat volt kerékpárosát, aki az AS című lapban szokatlan nyíltsággal beszélt arról, hogyan doppingolnak a kerékpárosok, illetve hogyan doppingolják őket.

„Telefonon közölte velem egy ismeretlen személy, hogy vérdíj van kiírva a fejemre, és 3000 eurót kap, aki eltesz láb alól” – mondta a 25 éves Manzano, aki a napokban írta alá új szerződését az Amore & Vita kerékpárcsapattal, és a fenyegetések ellenére sem bánja, hogy nyilvánosságra hozta, hogyan zajlik a doppingolás a sztárcsapatoknál.

A spanyol kerekes arról mesélt az AS-ban, hogy csapatánál, a Kelménél például bevett gyakorlat volt a vér levétele, majd későbbi visszajuttatása a szervezetbe. Elmesélte azt is, hogy a tavalyi Tour de France egyik hegyi szakasza előtt olyan szert adtak be neki, amitől később elájult, majd a franciaországi versenyről hazatérve vért kapott, s ezt követően majdnem meghalt. „A tavalyi verseny egyik reggelén váratlanul olyan készítményt kaptam, amilyet előzőleg soha. A szakasz felénél volt egy szökés, és én is elindultam. Nem sokkal később farkaséhséget éreztem, majd elnehezültek a karjaim. Három kilométerrel később hánynom kellett, nagyon melegem volt, miközben hideg veríték vert ki. Reszkettem. Mentem még ötszáz métert, majd már csak arra emlékszem, hogy egy mentőautóban fekszem. Felduzzadt a nyelvem, nem kaptam levegőt. Azt szerettem volna, ha rést nyitnak a torkomon. Később a hasam puffadt fel, nem tudtam vizelni, a gyomrom rettenetes állapotban volt.”

Manzano szerint a vér tárolása furcsa módon történt. „Levettek mondjuk egy litert, s két félliteres tasakba tették. Ezeket azonban nem jelölték semmivel, és nem is helyezték biztonságba.”

A nyilatkozatok után a Spanyol Kerékpár Szövetség és a Kelme is jelezte: jogi útra tereli az ügyet. (tasr, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?