GYÚJTÓPONTBAN

Garamkálnai hidegzuhany
Hetény/Garamkálna. Vasárnap délután nagy arányú győzelemmel (5:0) kedveskedtek a hetényiek szurkolóiknak a garamkálnaiak elleni összecsapáson a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának 24. fordulójában. „A tavaszi idény legszínvonalasabb, legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtották a fiúk.

Garamkálnai hidegzuhany

Hetény/Garamkálna. Vasárnap délután nagy arányú győzelemmel (5:0) kedveskedtek a hetényiek szurkolóiknak a garamkálnaiak elleni összecsapáson a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának 24. fordulójában. „A tavaszi idény legszínvonalasabb, legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtották a fiúk. A garamkálnaiaknak, meglepetésre, alárendelt szerepet játszottak. Akadt köztük olyan is, akit a bekapott gólok felpaprikáztak. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt Gogora obszcén mozdulatokkal provokálta kapusunkat, Csintalant.” – ecsetelte az emlékezetes mozzanatokat Židek Marián, a hetényiek klubelnöke. „Elsősorban sérülések miatt öt kulcsjátékosunkat kellett nélkülöznünk, hiányukat nem tudtuk megfelelően pótolni. Véleményem szerint Blažek játékvezető jogtalanul állította ki Gogorát – vélekedett Belansky Attila, a vendégek edzője. (áb)

Korán érkezett az ellenfél

Csallóközaranyos. Foghíjasra sikeredett a komáromi területi bajnokság I. osztályának hét végi fordulója, hiszen a bátorkeszi futballpályán elmaradt a mérkőzés. Még annak ellenére is, hogy a csallóközaranyosiak már négy órával a hivatalos kezdés előtt megérkeztek ellenfelük otthonába. „Tizenegykor volt a gyülekezőnk, negyed egykor már a helyszínen voltunk. Ott azonban arról értesültünk, hogy az összecsapás nem fél kettőkor – ahogy azt a területi szövetség a Naše Novosti sportoldalán rendszeresen megjelenő közlönyében olvashattuk – hanem fél ötkor kezdődik. Számunkra ez a mérvadó. Nem maradhattunk. Öt játékosunk esti műszakra volt besorolva. Arra számítunk, hogy a szövetség új időpontot jelöl ki a mérkőzés pótlására” – közölte a csallóközaranyosiak álláspontját elnökük, Pazsúr György. (ái)

Balszerencsés illésháziak

Illésháza. Izgalmakban bővelkedő presztízscsata zajlott vasárnap Felső-Csallóközben, ahol az élmezőnyben tanyázó illésháziak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának vízkeleti listavezetőjével mérték össze tudásukat. „Már az elején vezetést szereztünk, pár perc elteltével, öngóllal, egyenlítettek a mátyusföldiek. A folytatásban több ziccert is elpuskáztunk. A párharc végén a vendégek bebiztosították a három pontot. Balszerencsés meccset játszottunk” – summázta a legfontosabb történéseket Skuby Zoltán, a vendéglátók klubelnöke. A Fortuna segítségének is köszönhetően harcoltuk ki a győzelmet. A góllista éllovasa, Gasparovics ezúttal az előkészítésben jeleskedett. Pontrúgásából a 90. percben Mikuš fejjel állította be a végeredményt. A nyékvárkonyiak botlása után hat pont előnnyel várjuk a folytatást” – fogalmazott Mészáros Tibor, a bajnokaspiráns vízkeletiek elnöke. (ái)

Bősön Bíró váltja Szabant

Bős. Tavasszal felemás eredményeket produkálnak a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában közreműködő bősiek. A klubvezetés a P. Bystrica elleni hazai környezetben elszenvedett vereséget követően elköszönt edzőjüktől, Szaban Tibortól. Vasárnap még a két rutinos futballista, Csicsay Kornél és Liszkay Péter állította össze a csapatot. A Duna-partiak azonban a J. Bohunice elleni idegenbeli párharcukat is elbukták. „Vendégként legjobb idénybeli teljesítményünket nyújtottuk, egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, mégis mi húztuk a rövidet” – vette védelmébe övéit Liszkay Tibor bősi klubelnök. Vajon megtatálták-e már Szaban utódját? Az új trénert, Bíró Sándort, a mai edzésen mutatjuk be a fiúknak. Nincs könnyű helyzetben, hiszen a hét végén Párkányban játszunk, majd a somorjaiak elleni derbin kellene pontokat szereznünk” – latolgatta az esélyeket a tisztségviselő. (ái)

A jövő csapatát építik

Bodrogszerdahely. A tőketerebesi területi bajnokság I. osztályában még három együttes reménykedik a bajnoki cím megszerzésében. Köztük a 2. helyezett bodrogszerdahelyiek, akik a hét végén gond nélkül győzték le (4:0) soros vetélytársukat. „Méghozzá tetszetős kombinációkból elért találatokkal. Közben több góllal kecsegtető helyzetet is kihagytak a mieink. A nehezén már túljutottunk, a sorsolás számunkra kedvezően alakult. Öt pont hátrányból igyekszünk utolérni, megelőzni a jelenlegi éllovast. Akkor sem leszünk elkeseredve, ha nem mi leszünk idén a befutók. A jövő csapatát építjük, saját nevelésű fiataloknak kínálunk lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy lelkiismeretes munkánk meghozza gyümölcsét és közeljövőben felsőbb osztályba lépünk”– nyilatkozta derűlátóan a bodrogszerdahelyi focitörténések irányítója, Takács József. (ái)

Gútori futballvég?

Gútor. A Pozsony vidéki VI. ligában játszó gútori együttesre az elmúlt hét végén hiába várt ellenfelük. A vendégek nem léptek pályára, s a folytatás is komoly veszélyben forog. „Hatan komoly sérüléssel bajlódnak, ketten pedig nem is indokolták távolmaradásukat. Nyolc hadba fogható játékosunk maradt, nem láttam értelmét, hogy statisztáljunk. Attól tartok, hogy a játékosínség miatt a folytatás is komoly veszélybe került. Alighanem e hét végén sem játszunk, s ha így folytatjuk, csakhamar kizárnak minket a pontvadászatból. Amikor hónapokkal ezelőtt azt szorgalmaztam, hogy erősítsük meg a gárdát, mindenki jóváhagyólag bólogatott. Tettekre azonban nem került sor” – mutatott rá a klubot sújtó problémákra az egyik szókimondó gútori tisztségviselő, Tibor Szviatovszky. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?