GYÚJTÓPONTBAN

Lefejelték a játékvezetőt
Nagyabony/Nagymagyar. Tettlegességig fajult a nagymagyariak nagyabonyi vendégjátéka (2:1 a hazaiknak), mivel a lefújás után Deák Patrik, a vendégek 18 éves játékosa (aki pályára sem lépett!) lefejelte Bíró játékvezetőt.

Lefejelték a játékvezetőt

Nagyabony/Nagymagyar. Tettlegességig fajult a nagymagyariak nagyabonyi vendégjátéka (2:1 a hazaiknak), mivel a lefújás után Deák Patrik, a vendégek 18 éves játékosa (aki pályára sem lépett!) lefejelte Bíró játékvezetőt. „A csapat és az elnökség is teljes mértékben elítéli, és sajnálatát fejezi ki a történtek miatt. Határozatlan időre ki is tiltottuk őt az együttesből” – sajnálkozott Kunyi István, a nagymagyariak klubelnöke. Mi válthatta ki ezt a sportszerűtlen viselkedést? „Talán az első játékrészben tapasztalt elfogult bíráskodás. Jogtalan büntetővel jutalmazták a nagyabonyiakat” – állítják a nagymagyari vezetők, Kunyi István és Mikóczi Lajos. „A tizenegyes jogos volt, ráadásul már előtte is elmaradt egy büntető. Elképesztő, hogy az ellenfél klubvezetői még buzdították is arrogáns szurkolóikat a vulgáris bekiabálásokra” – nyilatkozta Perkátay Iván, nagyabonyi klubelnök. A nagymagyari vezetőség állítja, el sem mozdultak a kispadtól, s elárulták: a bajnoki előtt a hazaiak szerették volna megkörnyékezni őket, részleteket azonban nem közöltek. (kb)

Századszor, büntetőből

Tósnyárasd/Tallós. Alaposan megizzasztotta a tósnyárasdi együttes a galántai területi I. osztály tallósi listavezetőjét. „Igaz, hogy 3:1 arányban elvéreztünk, de döntetlenszagú mérkőzésen maradtunk alul. Két büntetőt is rúghatott az ellenfél, melyből az egyik nem biztos, hogy jogos volt. Kár az elpuskázott helyzetekért” – értékelt Anda Tibor, a tósnyárasdiak klubelnöke. A két büntető értékesítője, Szarka Richárd ősszel még a tósnyárasdi együttest erősítette. „Örülök, hogy egy duplával én is hozzájárultam a sikerhez. Büszkeséggel tölt el, hogy az én nevemhez fűződik a tallósiak századik és százegyedik találata. A srácok már jelezték, hogy valamivel ki kell váltani ezt a jubileumi találatot” – árulta el az eddig 23 gólt jegyző középpályás” – hangsúlyozta Szarka Richárd. (kb)

Bakán végre megtört a jég

Baka/Csallóközcsütörtök. Első tavaszi győzelmét (3:0) gyűjtötte be a bakai együttes a dunaszerdahelyi területi I. osztályban a csallóközcsütörtökiek elleni talákozón „A fordulópont még egy héttel korábban, Sárosfán volt, ahol 492 perc után megtörtük a gólcsendet. Taktikailag szinte tökéletesen játszottak a fiúk. Besűrűsödött az alsóház, sok-sok pontot kell még gyűjtenünk” – értékelt higgadtan Kovács Róbert, a bakaiak titkára. Kállay Tamás, a csallóközcsütörtökiek edzője szégyenletes vereségként értékelte a történteket: „A csapat alappillére, Hromada Lacika tavasszal Kisfaludon vendégeskedik, ráadásul rengeteg sérülés és betegség sújtja a csapatot. Lehetetlen a legjobb összeállításban felküldeni az együttest.” (kb)

Diószegi fesztivál

Diószeg/Kisfalud. Beleszaladt a késbe a Lépes György által irányított kisfaludi együttes, mely a diószegiek otthonában szenvedett súlyos, 5:1 arányú vereséget a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. Utolsó öt mérkőzésükön (1-1-3) ráadásul mindössze négyszer találtak a kapuba. Hullámvölgybe került a csapat? „Szó sincs róla. Nagyon nehéz sorsolásunkkal magyaráznám a közelmúlt gyengébb eredményeit. Egyébként nagyon jó erőkből álló ellenféllel találkoztunk. Meglepett minket a diószegi agresszív letámadás” – összegzett Lépes György. „Szórakoztató és látványos játékkal rukkolt elő az április elején megerősített együttesünk. Maradéktalanul kiszolgáltuk a közönséget, bár nagyobb arányban is győzhettünk volna. Ennyire gyenge játékkal még nem rukkoltak elő ellenünk a kisfaludiak” – értékelt a diószegiek menedzsere, Dušan Heriban. (kb)

Prokop helyett Gőgh Galántán

Galánta. A nyugat-szlovákiai III. liga 21. fordulójában csúfos (1:4) vereséget szenvedtek a sereghajtó somorjaiak otthonában a galántaiak. A mérkőzést követően a mátyusföldieknél edzőcserére került sor. „Nem nézhettük tétlenül a kollektíva gyengélkedését, mely az eddig lejátszott hat tavaszi fordulóban csupán egyszer gyűjtötte be a három pontot, négy alkalommal, ebből kétszer vendéglátóként, vesztesen hagyta el a pályát. Érthető, hogy elköszöntünk eddigi trénerünktől, rostislav Prokoptól” – nyilatkozta lapunknak a menesztést kiváltó okokról Miroslav Kolarovič, a galántaiak klubelnöke. Arról szólt a fáma, hogy a klubnál Fieber Péter kezébe kerül a karmesteri pálca. „Fieber csupán tanácsadóként áll a rendelkezésünkre. Átmeneti megoldásként most a rutinos Gőgh Árpád irányítja a gyakorlásokat, az új edző személyéről a hét közepén döntünk” – tájékoztatott a várható fejleményekről a sportvezető. (ái)

óJavítottak rimaszécsiek

Rimaszécs. A rimaszombati területi bajnokság hét végi 13. fordulójában kiengesztelték szurkolóikat a tavaszi nyitányon a sajószárnyaiak otthonában elszenvedett súlyos (0:7) vereségért. „Az első félidőben kétszer is vezettünk, a Revúčka játékosai azonban két pontrúgást követően kiegyenlítettek. Fordulás után harmadszor is nálunk volt az előny. Erre a vendégek kitámadtak, ami nekünk kedvezett, hiszen fellazult védelmüket kihasználva, gyors ellentámadásokból hasznot húzva biztosítottuk be fölényes győzelmünket” – elevenítette fel sikerük legfontosabb mozzanatait Pósa Zoltán, a rimaszécsiek tisztségviselője. Elmondása szerint a hazai csapatban Váradi László és Danyi István játszotta a prímet. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?