GYÚJTÓPONTBAN

Nagymagyari focimazsolák
Nagymagyar. Az első: a nagymagyariaknak sikerült elsőként háromszor is mattolni (3:1) a már dunaszerdahelyi területi bajnoki címet szerzett csallóközkürtieket (Daniš, Sakál, Fürdős).

Nagymagyari focimazsolák

Nagymagyar. Az első: a nagymagyariaknak sikerült elsőként háromszor is mattolni (3:1) a már dunaszerdahelyi területi bajnoki címet szerzett csallóközkürtieket (Daniš, Sakál, Fürdős). „Ha fiatal csapatunk nem csupán a bajnokság végére lendül formába, nem lett volna ilyen egyszerű a bajnok dolga” – elmélkedett Zsigmond Attila, a győztesek játékosedzője. A második: emlékezetesre sikeredett a hazaiak veterán támadójának, Seilinger Lajosnak a búcsúmérkőzése. A több mint két évtizedet szolgáló alkalmi csapatkapitány vastaps közepette hagyta el a második félidőben a játékteret. A harmadik: a listavezető becsületgóljáról a játékosedző, Zsákovics Tibor gondoskodott. „Most már nehéz motiválni a fiúkat. Idénybeli első találatom öt liter boromba fog kerülni” – adta közre nevetve a folytatás forgatókönyvét az ismert sportember. (kb)

Nézőcsalogató rangadó

Kisfalud. „A második hazai gólt nem lett volna szabad megadni, mert a kapusunkat az ötösön belül akadályozták! – dühöngött a nyárasdiak klubelnöke, Veszelovszky Lajos a Kisfalud–Nyárasd (2:2) IV. ligás csallóközi derbi után. Jogosan, hiszen Váradit, a vendégek hálóőrét Csepi, a hazaiak kapitánya valóban akadályozta az egyenlítő találat előtt. Szerencsére nem ez volt a nézőcsalogató meccs – melyet 800 (!) futballínyenc izgult végig – legfontosabb momentuma. Merthogy több látványos momentum is akadt: például Bogyai remek labdaszerzése, pontos indítása, majd Bodrogi brazilos, amolyan Romáriós, kapust megkerülős higgadt befejezése. A fordulatról nyolc perc alatt gondoskodó nyárasdiaknál főleg Méhes kapusriogató szabadrúgásai, és a fürge Mandák kígyózó mozgása jelentettek gólveszélyt. (détok)

Gömöri gólözön

Gömör. A rimaszombati területi bajnokság I. osztályának vasárnapi fordulójában hat mérkőzésen 39 találat került a jegyzőkönyvbe. Elsősorban a tabella első két helyezettjének futballistái jeleskedtek. A listavezető rimajánosiak 13-szor, a második helyezett gömöriek 11-szer találtak ellenfelük kapujába. „Amióta tisztségviselő vagyok, még ilyen nagyarányú győzelmet nem produkáltak a mieink.” – kommentálta a sokáig emlékezetes eseményt Varga Péter, a gömöri sportszervezet alelnöke, akinek az sem szegte kedvét, hogy az éllovas rimajánosiak már megnyerték a bajnokságot. – „Az éllovas vasárnap nálunk lép pályára. Győzni akarunk, hiszen az oly sokat emlegetett átszervezés esetén akár a második helyről is felsőbb osztályba léphetünk” – latolgatta az esélyeket a derűlátó sportvezető. (ái)

Barátkozó ellenfelek

Nagyfödémes/Feketenyék. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában mátyusföldi rangadó zajlott a nagyfödémesiek otthonában, ahonnét a szomszédos feketenyékiek 4:1-es vereséggel tértek haza. Az egyébként sportszerű légkörben lejátszott párharc jegyzőkönyvében azonban két büntető, és egy piros lap is szerepel. „A játékvezető mindhárom esetben a szabályok szellemében járt el. Elástuk a csatabárdot, az ellenfél játékosait, vezetőit a találkozót követően megvendégeltük” – elevenítette fel a történéseket Gőgh Ferenc, a hazaiak edzője, a község polgármestere. „A bíró szerintem túl szigorúan ítélt ellenünk 11-est, a hazaiak második találatát pedig lesállás előzte meg. Ami viszont a szíves vendéglátást illeti, az valójában a baráti kapcsolatok helyreállítását szolgálta” – vélekedett a pályán zajló eseményekről, a körítésről Varjú László, a vendégek játékosedzője. (ái)

Elfogytak a szőgyéniek

Szőgyén. Mindössze nyolcan léptek pályára a hazaiak a deméndiek elleni találkozón a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának legutóbbi fordulójában. A 24. percben közülük ketten is megsérültek, így Studený játékvezető a vendégek 4:0-ás vezetésénél véget vetett az összecsapásnak. A problémákról némi habozás után Szász Gyula edző nyilatkozott. „A kollektíván belüli ellentétek ezen a mérkőzésen csúcsosodtak ki. A fiaskóhoz az utóbbi hetek kudarcsorozata is nagyban hozzájárult. Ami nálunk történik, annak vajmi kevés köze van a futballhoz. Játékoskeretünk zöme vasárnap a lelátóról a szó legszorosabb értelmében végigröhögte társaik kínlódását. A politikai és hatalmi harc sajnos befurakodott a község sportéletébe is, egyesek a minél rosszabb, annál jobb elvet helyezik előtérbe. Eltökéltük, hogy a két hátralévő bajnoki találkozót lejátsszuk” – kesergett a szakvezető. (áb)

Bundameccs kizárva

Palást. „Nem volt ez bundameccs?” – tettük fel a kérdést Benyus Károlynak, a Plášťovce klubtitkárának, a hontvarsányiak elleni vesztes mérkőzés után. A kiesés ellen küzdő vendégek ugyanis a lévai területi bajnokság vasárnapi összecsapásán 7:5 (!) arányban otthonukban győzték le a palástiakat. „Házi gólkirályunk, Nanias munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhatott. Somló és Kneizel az első félidő végén megsérült, a cserejátékosok nem tudták őket a megfelelő-en helyettesíteni. Első számú hálóőrünk, Matús kényszerpihenőre szorult. Tartalékkapusunk, Farkas gyakran bakizott, nagy szerepe van a kínos vereségben” – magyarázta övéi né-zőriogató teljesítményét a hazaiak tisztségviselője. A túlélésért közdő hontvarsányiak sorozatban negyedik mérkőzésüket nyerték meg. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?