GYÚJTÓPONTBAN

Kiborult a menedzser
Borsi. Felháborodásában még az első félidő végét sem várta meg Nagy Mihály, a borsiak menedzsere a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjának Borša–Čaňa (5:4) mérkőzésén. A 19.

Kiborult a menedzser

Borsi. Felháborodásában még az első félidő végét sem várta meg Nagy Mihály, a borsiak menedzsere a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjának Borša–Čaňa (5:4) mérkőzésén. A 19. percben ugyanis a vendégek már 3:0-ra vezettek, s a félidő 4:1 volt a kiesés ellen harcoló hernádcsányiak javára! „A fiúk félvállról vették a meccset, nem ment nekik a játék. Nagyon felháborodtam, mert egyáltalán nem azt mutatta a csapat, amire képes, éppen ezért nem is néztem végig a találkozót, inkább hazamentem” – mesélte a menedzser, aki dühében olyat is mondott, hogy ezek után végzett a futballal. A játékosoknak használt a figyelmeztetés, a második félidőben megfordították a mérkőzést. Nagy Mihály is meglepődött az eredményen: „Mivel azt már nem láttam, ezért nem is értékelhetem, de úgy hallottam, ellenfelünk fordulás után már át sem jött a félpályán…” (bt)

Csicsay Kornél mesterhármasa

Bős. Csicsay Kornél triplájával, melyet egyébként öt perc leforgása alatt produkált, simán győzték le a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában a bősiek vasárnap délután párkányi riválisukat. „Egy ízben már volt ilyen feledhetetlen élményben részem. Akkor az V. ligában futballoztam és a dióspatonyiak mezét viseltem. A vágpattaiak kapujába, akkor még középhátvédként, ugyancsak háromszor találtam be” – emlékezett a Szaban-legénység befejező csatára. A második gólom volt a leglátványosabb. Örültek a társak, a nézők. Természetesen én is boldok vagyok. Ráadásul eloszlattuk a kételyeket, ugyanis a meccs előtt sokan azt rebesgették, hogy a sereghajtó párkányiaknak ajándékozzuk a pontokat” – fogalmazott a futballista, aki egykor az Artmedia és a DAC mezét is viselte. (ái)

Kényszer szülte pihenőnap

Nagysalló/Nagycétény. Az elmúlt hét végén sem a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában közreműködő nagysallóiak, sem a nyitra-vágsellye-aranyosmaróti területi bajnokságban játszó nagycétényiek nem léptek pályára ellenfelük otthonában. „Mi ugyan rajtra készek voltunk, ám elromlott az autóbuszunk” – adta közre a kényszerpihenőt kiváltó okot Pavol Sakáč, a sereghajtó nagysallóiak edzője. A tavaly még ötödik ligás nagycétényiekre is hiába vártak Topoľčiankyban, a zoboralji gárda sem jelent meg ellenfele pályáján. A nyitrai területi bajnokság utolsó előtti helyezettje információink szerint játékosínség miatt tartott pihenőnapot. A megbeszélt időpontban ugyanis csak négy futballista jelent meg a találkán… (ái)

Öngóllal nyert a Vízkelet?

Hidaskürt/Vízkelet. Szomszédok (Mostová–Čierny Brod 0:1) rangadója zajlott vasárnap délután a galántai területi bajnokság 27. fordulójában. A három pont sorsát eldöntő találat öngólként került a jegyzőkönyvbe. „Egy szögletrúgást követően egyik játékosunk testéről került a labda a hálóba. Öngól volt ez a javából” – vélekedett az ominózus mozzanatról Klabuzai Tibor, a hidaskürtiek titkára. Vízkeleti kollégája, Kiss Tibor másként látta az esetet: „A pontrúgás után a hazaiak kapuja előtt helyezkedő védőnk, Kutrucz Adrián bólintotta a labdát a hálóba. Mi őt ünnepeltük gólszerzőként.” A derbin két piros lapot – egyet a hazai, egyet pedig a vendégek játékosának – osztott ki a bíró. „Szikrázó csata volt ez a javából, ám a vétkesek második sárgájukat begyűjtve hagyták el a játékteret” – ecsetelte a történéseket a vendéglátók képviselője. (ái)

Feketenyéki fordulat

Feketenyék/Dióspatony. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja hét végi feketenyéki párharcának 56. percben még a dióspatonyiaknál volt a kétgólos előny (0:2), ám a meccs végét jelző hármas játékvezetői sípszó után a mátyusföldiek karja lendült a magasba, akik a hajrában 3:2-re fordítottak. „Egy szerencsés góllal szépítettünk, majd szabadrúgásból egyenlítettünk. A végjátékban pedig a győztes találatot is megszereztük. Az akarat diadalaként értékelem győzelmünket. Ezúttal a Fortuna kegyeibe fogadott bennünket”– fogalmazott Varjú László, a hazaiak játékosedzője. „Kezünkben volt a találkozó. Vezettünk, ziccereket puskáztunk el. Azt hittük, miénk a győzelem. Ez okozta vesztünket. Ilyen a futball” – magyarázta a csallóköziek bizonyítványát játékosedzőjük, Nagy Jaroslav. (ái)

Jánošík Rimajánosiban

Rimajánosi. A rimaszombati területi bajnokság 19. fordulójában gólzáporos (6:1) győzelmet arattak az éllovas rimajánosiak, akik csupán egy lépésre vannak a bajnoki címtől. „Bízunk benne, hogy már e hét végén bebiztosítjuk elsőségünket. A tornaljai pályán, ahol az oldalfalaiak játsszák hazai mérkőzéseiket, is nyerni szeretnénk. Jó képességű futballisták alkotják kollektívánkat, melyet játékosedzőként a rimaszombatiak egykori kapusa, Július Nóta irányít” – mutatta be távirati stílusban a listavezetőt Hajdú László, aki menedzserként a megfelelő anyagi háttér biztosításán fáradozik. – A rimajánosiakat a TJ Jánošík név alatt jegyezték be a belügyminisztériumban. „Egykor a helybeli EFSz, egyben fő támogatónk viselte a legendás hírű betyár nevét, ezért fordulhatott elő, hogy a sportegyesületet is Jánošík névre keresztelték.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?