GYÚJTÓPONT

Osztrák bírók a féli rangadón
Fél/Éberhard. Ősszel idegenben, a hétvégén pedig hazai környezetben győzte le 3:2 arányban szomszédos éberhardi vetélytársát a féli együttes.

Osztrák bírók a féli rangadón

Fél/Éberhard. Ősszel idegenben, a hétvégén pedig hazai környezetben győzte le 3:2 arányban szomszédos éberhardi vetélytársát a féli együttes. „A búcsúi randevúra közel 400 néző volt kíváncsi, s a játék képe alapján rászolgáltak volna a vendégek az egyik pontra– számolt be sportsze-rűen a rangadó történéseiről Nagy Sándor, a féli foci első embere. – A vendégek fiatal kapusa két potyagólt is összehozott” – nyomatékosította a sortvezető. „Rutinos hálóőrünk, Salgovics bedagadt térde miatt nem tudta vállalni a játékot, a 19 éves Peller pedig nem birkózott meg a rangadó súlyával. Sajnálom a mezőny-játékosokat, nagyon jó focival rukkoltak elő” – értékelt Berner László, az éberhardiak klubtitkára. A rangadót egyébként már hagyományosan külföldi játékvezetők fújják. Ezúttal Ausztriából érkeztek a sípmesterek, de a tisztségviselők egyhangú véleménye szerint semmivel sem jobbak szlovák kollégáiknál. (kb)

Célegyenesben a vízkeletiek

Nyékvárkony/Vízkelet. Hiába vezettek már 2:0 arányban is a nyékvárkonyiak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának csúcsrangadóján (700 néző), a listavezető vízkeletiek azonban pontot zsákmányoltak. „A mérkőzés végkimenetelét nagyban befolyásolta az egyébként jogos kiállítás – emlékezett vissza a történtekre Balla Béla, a nyékvárkonyiak egyik kulcsembere. – Fordulás után pontrúgásból növeltük az előnyünket, de a játékvezető az ellenfél tizenhatosa közelébe sem engedett minket” – hallottuk Balla Bélától. „A pontszerzés volt a cél. Kapusunkat, Dömét kiújuló vállsérülése miatt le kellett cserélni. A fiúk igazi csapatszellemről tettek tanúbizonyságot, s ha Gasparovics értékesíti utolsó ziccerét, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna” – hangsúlyozta Stanislav Lieskovský, a vendégek játékosedzője (kb)

Szárnyaló érsekújváriak

Érsekújvár. Párját ritkító sikersorozattal büszkélkedik a nyugat-szlovákiai III. ligában közreműködő érsekújvári kollektíva, mely vasárnap az eddigi listavezető J. Bohunicét hengerelte le 4:0 arányban. A Nyitra-partiak tavasszal veret-lenek. Mérlegük: 9 győzelem és három döntetlen (28:7). Vajon mi okozta a nagy nekibuzdulást? „Elsősorban a lelkiismeretes téli felkészülésnek, a játékosállományban bekövetkezett minőségbeli változásoknak, védenceim küzdenitudásának. A zöme vérbeli profi, hozzáállásukon, teljesítményükön meglátszik, hogy a profik világában szerezték tapasztalataikat” – fogalmazott a sikerkovács Jozef Chovanec. Ősszel csuán 100-150, az utóbbi meccseken már 600-700 drukker buzdította a Chovanec-legénységet, mely jövőre szeretne felsőbb osztályba jutni. (ái)

Három kapussal is három pont

Hódi/Nagymácséd. Sorozatos sérüléshullám és eltiltások miatt hét játékosát is nélkülöznie kellett a galántai fakónak a nagymácsédiak elleni mérkőzésen. „Nem volt más választásunk, két kapust is a mezőnybe vetettünk be. Szabó az ifiktől, Valenský pedig a III. ligás csapattól érkezett – összegzett Kysela István, a vendéglátók játékosedzője. – Szabó a középpálya jobb oldalán jutott szerephez, Valenský pedig a csatársorban játszott, aki a győztes büntetőnket is értékesítette. Remélem, ez volt az első és utolsó alkalom, hogy hálóőrökkel egészültünk ki” – nevetett a tréner a 2:1-es siker után. „Kilencven percen keresztül egykapuztunk, de még csak a pontszerzés sem jött össze. Gyorsan vezetéshez jutottunk, utána azonban semmi sem sikerült. Ha egy csapat kibírja ezt a nyomást, megérdemli a sikert” – vélekedett Bugyi Miklós, a nagymácsédiak klubtitkára. (kb)

Rimajánosi végelgyengülés?

Óvár. Létfontosságú mérkőzésen fogadta a rimajánosi együttes az óváriakat a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában. A rimajánosi újonc azonban 4:2 arányban elvérzett, így továbbra is a kiesés réme fenyegeti az együttest. „Az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy a hazaiak győzelemre törnek.Rendkívül lelkesen játszottak, 2:2-ig szoros is volt a mérkőzés. Húsz perccel a vége előtt azonban kiállították egyik futballistáju-kat, s Pintér Attila két okos góllal eldöntötte a mérkőzést” – dicsérte az FTC egykori kőkemény középhátvédjét Zatyko. A menedzser véleménye szerint a rimajánosi csapat a pontvadászat leggyengébb csapata, ráadásul a helyi futballpálya környéke sem túl bizalomgerjesztő. Az össze-visszaságot mi sem tudjuk megcáfolni, hiszen a rimajánosi klubvezetők számunkra elérhetetlenek. (kb)

Szőgyéni siker a listavezető ellen

Szőgyén/Szímő. Zsinórban második idegenbeli vereségét (3:4) is elszenvedte az érsekújvári területi I. osztály szímői listavezetője, mely ezúttal Szőgyénben hagyta a pontokat. „Tudat alatt már biztosan megnyugodtak a srácok – vázolta fel az aktuális helyzetet Erdei Tibor, az éllovas klubelnöke. – Jelenleg is hét ponttal vezetjük a tabellát, de az ilyen hozzáállás azért túlzás. Mellesleg öt kulcsjátékosunk is sérült, s gólvágónk, Balog Krisztián lábtörése után lábadozik. Bízom benne, hogy hétvégén bebiztosítjuk a bajnoki címet” – nyomatékosította a legeredményesebb csapat (23 meccs/80 rúgott gól) első embere. „Nagyon motiváltan léptek pályára a fiúk, ráadásul a jó csapat ellen mindig könnyebb játszani. Érdekesség, hogy a szímőiek végig futottak az eredmény után” – nyilatkozta a bajnokjelölt skalpszerzéséről Száz Attila, a szőgyéni klubelnök. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?