Győzött a DAC Zsolnán, és már biztosan ezüstérmes

DAC

A dunaszerdahelyi DAC 2:1-re győzött Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy a klubtörténet legjobb bajnoki helyezését érik el, a második helyen zárnak a bajnokságban. A meccs hőse a kétgólos Kalmár Zsolt volt.

Peter Hyballa, a sárga-kékek vezetőedzője ezúttal nem számolhatott Konéval, aki a Slovan ellen piros lapot kapott, a védelem tengelyében így Šatka kapott helyet Huk mellett.

A zsolnaiak csupa saját nevelésű játékost neveztek a meccsre, ezzel nemcsak Szlovákiában, hanem vélhetően egész Európában egyedülálló tettet hajtottak végre.

Jó iramban kezdődött a meccs, először a hazaiak lőttek kapura, Škvarka próbálkozását Jedlička védte a 4. percben. Mindkét csapat nyíltan játszott, a 11. percben Bernát maradt teljesen egyedül a DAC kapuja előtt, de Jedlička ismét hárított. A 13. percben megszerezte a vezetést a DAC: Kalmár remekül eltalált lövése a hálóban kötött ki - 0:1. Aktívan focizott Ronan és Vida Kristopher is.

Az első félidő második felében kicsit leült a tempó, de a 43. percben a zsolnaiak egyenlíthettek volna: Bernát az ötösről kapufát rúgott.

Érdekes

Žilina - DAC 1:2 (0:1)

Góllövők: Škvarka (90+2.), ill. Kalmár (13., 58.).

Sárga lap: Gamboš, Vallo, ill. Čmelík.

Játékvezető: Kružliak, 2303 néző.

ŽILINA: Holec - Vallo, Minárik, Králik, Sluka - Myslovič (77. Gerebenits), Gamboš, Škvarka - Bernát (69. Jánošík), Boženík, Mihalík (87. Suľa).

DAC: Jedlička - Koštrna, Šatka, Huk, Davis - Vida M., Ronan, Kalmár (90. Blackman) - Čmelík (66. Herc), Divkovic, Vida K. (84. Bednár)

A második félidőben a zsolnaiak voltak kezdeményezőbbek, elég jól letámadták a sárga-kékeket. Ekkor azonban a legjobbkor jött egy gyors dunaszerdahelyi kontra: Vida futott fel a bal oldalon, jól passzolt Kalmárhoz, aki kivárt, majd a hálóba lőtt - 0:2.

Ünnepelt a vendégszektor, hiszen ezzel a góllal még közelebb került a DAC a hőn áhított második helyhez.

A 66. percben a most egyáltalán nem remeklő Čmelík helyére Herc állt be, Hyballa teljesen átszervezte csapatát, Kalmár ment előre középcsatárnak, Divkovic a jobb szélre húzódott.

A zsolnai akadémia neveltjei tetszetősen játszottak, és a hosszabbításban Škvarka még szépített - 1:2.

A DAC sorozatban ötödször nyert a bajnokságban, a zsolnaiak zsinórban ötödször kaptak ki a ligában. A sárga-kékek előnye a harmadik helyezett rózsahegyiekkel szemben 10 pont a tabellán, vagyis már biztosan a második helyen zárnak, ami a klubtörténet legjobb bajnoki helyezése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?