Győzött a DAC a stadionbúcsúztatón

A stadion búcsúztatásának jegyében zajlott a Fortuna Liga 29. fordulójának DAC–Pod-brezová mérkőzése, melyet Ljubicic fejesgóljának köszön-hetően 1:0 arányban a sárga-kékek nyertek.

A stadion búcsúztatásának jegyében zajlott a Fortuna Liga 29. fordulójának DAC–Pod-brezová mérkőzése, melyet Ljubicic fejesgóljának köszön-hetően 1:0 arányban a sárga-kékek nyertek. Az igazi parádé a lefújás után következett, hivatalosan is letették az új stadion alapkövét.

Már két és fél órával a kezdés előtt programok várták a kilátogatókat. Először Bíró Tomi retro zenéi voltak hallhatók, majd Kiripolszki Péter énekelt, végül a pálya gyepén a DAC legendás vezetői – köztük Sánta Imre egykori klubelnök – meséltek emlékeikről.

Ljubicic fejese

Ezután következett az utolsó bajnoki mérkőzés az öreg stadionban, a mutatott futball viszont elmaradt a várt szinttől. Az első félidőben a vendégek voltak veszélyesebbek, főleg a széleken vezettek támadásokat, gólhelyzetig viszont nem jutottak. A DAC részéről csak néhány lövésre futotta. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, a szurkolótábor ismét kitett magáért.

A második játékrész viszont fordulatos volt, mindjárt egy jogosan megítélt büntetővel indult. A 49. percben Stephens cselezte be magát a tizenhatosba, ahol szabálytalankodtak vele, a megítélt büntetőt viszont Pačinda a bal kapufára lőtte. A félidőben beállt Horváth Béla lendített a csapat játékán, a vezető találatnál is nagy szerepe volt. Az 55. percben Horváth szöglete után Ljubicic fejelt a kapuba – 1:0.

„Örülök, hogy a szünetben pályára léphettem, nagyon nehéz volt végigülnöm az első félidőt. Annak viszont még jobban örülök, hogy segíthettem a srácoknak és főleg a fantasztikus szurkolóknak, akik a lefújás után nagyon nehezen távoztak a stadionból” – nyilatkozta a mérkőzés után a gólpasszt adó Horváth Béla. A mérkőzés végéig még akadt néhány kapura lövés, szintén Horváth Bélától, Pape Sarr labdája pedig a felső lécen csattant.

Sabler hazatért

Érdekes pillanat volt a vendégcsapatban, amikor a korábban a DAC színeiben szereplő Matúš Turňát a DAC-tól kölcsönben szereplő Roman Sabler cserélte. A fiatal támadó otthon érezte magát, ismerős közegben léphetett pályára. „Az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk tavasszal. Az első félidőben jobbak vol-

tunk, gólt is szerezhettünk volna, és így más lett volna az eredmény. Dunaszerdahelyen otthon vagyok. Nagyon vártam ezt a mérkőzést, örülök, hogy pályára léphettem. Nagy élmény volt számomra” – ecsetelte érzéseit a fiatal Sabler.

Ez már nem az a csapat

Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője szerint az első félidő után javult a csapat játéka, és ez a Podbrezová nem az az ellenfél volt, melyet ősszel 5:1-re győztek le a sárga-kékek. „Az első félidő a részünkről nem volt jó. Nem tudtuk betölteni a réseket, későn érkeztünk a párharcokba, ezt pedig az ellenfél kihasználta. A második félidőben kisebb taktikai változást végeztünk, és elégedettebb voltam a játékosok agresszivitásával. Volt néhány helyzetünk, és nagyon fontos gólt szereztünk. Láttuk, hogy a Podbrezová nem ugyanaz a csapat volt, mint hat hónappal ezelőtt.”

Álomból valóság

Az igazi ünnepi pillanatok csak a lefújást követően következtek. A pálya zöld gyepén Világi Oszkár, a klub elnökségi tagjai, továbbá a városvezetés részéről Hájos Zoltán és A. Szabó László hivatalosan is letették az új aréna alapkövét.

Világi Oszkár tulajdonos elmondta, még messze a végcél, de nagyon sokat tettek azért, hogy elérjék azt. „Két évvel ezelőtt, akinek DAC-szíve van, elkezdett álmodni. Álmodtunk arról, hogy újra lesz egy nagy, egy erős DAC. Álmodtunk arról, hogy lesz egy stadion és egy erős akadémiánk. Nehezen hittünk abban, hogy ez mind meg tud valósulni. De nagyon sokat tettünk az elmúlt két évben azért, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki az elmúlt két évben segítette azt, hogy eljussunk ide: az ADIF tervezőirodának, amely tervezi az új stadiont, Dunaszerdahely város vezetőinek, akik szintén segítik, hogy ez létrejöjjön, a kollegáimnak, azoknak az embereknek, akik két éve nap mint nap azon dolgoznak, hogy mindaz, amit ígértünk, megvalósuljon. Köszönöm a szurkolóknak, hogy itt vannak velünk. Csak így közösen fogjuk tudni megvalósítani mindazt, amit szeretnénk, hogy legyen egy erős DAC, egy gyönyörű stadion és egy erős ifjúsági háttér.”

Tűzijáték búcsúzóra

Hájos Zoltán polgármester is örömét fejezte ki az új stadion építése kapcsán. „Történelmi eseménynek lehetünk részesei és tanúi. Szomorú szívvel válunk meg a szeretett DAC-stadiontól, de annak a reményében tesszük ezt, hogy ennek a stadionnak a helyén, egy szép, modern DAC-aréna valósul meg. Pár évvel ezelőtt még csak álmodhattunk volna arról, hogy egy 21. századi DAC-aréna kerül felépítésre. Köszönet Világi Oszkár úrnak, aki ezt az álmot megalapozta számunkra.”

Az ünnepség fantasztikus tűzijátékkal ért véget, a közönség méltóképp búcsúzott a sokat megélt DAC-stadiontól. A remények szerint már nemcsak a dunaszerdahelyi hangulatnak fognak csodájára járni Magyarországról vagy egyéb országokból, hanem a DAC új stadionja miatt is érdemes lesz a Csallóközbe látogatni. Valami véget ért, egyúttal elkezdődik egy új fejezet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?