Győzelem Jugoszláviában

Kragujevac/Vologda/Tiszaújváros. A szlovák női kosárlabda-válogatott a szerdai Fehéroroszország elleni győzelmet követően szombaton Eb-selejtezőn legyőzte Jugoszláviát is, s a csoport élén tanyázik.
JUGOSZLÁVIA–SZLOVÁKIA 72:83 (50:40). Legeredményesebbek: Drljacs 19, ill. Kováčová 17, Jalčová 12; 500 néző.

Kragujevac/Vologda/Tiszaújváros. A szlovák női kosárlabda-válogatott a szerdai Fehéroroszország elleni győzelmet követően szombaton Eb-selejtezőn legyőzte Jugoszláviát is, s a csoport élén tanyázik.

JUGOSZLÁVIA–SZLOVÁKIA 72:83 (50:40). Legeredményesebbek: Drljacs 19, ill. Kováčová 17, Jalčová 12; 500 néző. Az első félidőben a hazaiak voltak jobbak, ám szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek és megérdemelten nyertek. „Nagyon örülök, hogy ismét sikerült győznünk. Dicséret illeti védenceimet, hogy vesztett állásból sikerült fordítaniuk. Ellenfelünk eléggé keményen játszott, de szerencsére megtaláltuk taktikájuk ellenszerét” – nyilatkozta Peter Kováčik, a szlovák együttes vezetőedzője. A csoport másik mérkőzésén Fehéroroszország–Lettország 71:77. A C-csoport állása: Szlovákia 4, Lettország 4, Jugoszlávia 2, Fehéroroszország 2 pont. Szerdán Szlovákia Lettországot fogadja

A magyar női és férfi válogatott is vereséget szenvedett a hét végén.

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 77:29 (42:14). Legeredményesebbek: Artehina 17, ill. Keller 8; 400 néző. A hét legjobb játékosa és Rátgéber László szövetségi kapitány nélkül szereplő magyar női együttes képtelen volt megállítani az Eb-ezüstérmes hazaiakat. A B-csoport másik mérkőzésen Finnország–Szlovénia 86:61. Az állás: Oroszország 2, Finnország 2, Szlovénia 2, Magyarország 2 pont. Szerdán Magyarország Szlovéniát fogadja.

MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 87:96 (36:43). Legeredményesebbek: Kálmán 22/3, ill. Kambala 33. Nagy küzdelmet vívtak a csapatok, a helyzeteiket biztosan értékesítő lettek szinte végig vezetve nyertek. A D-csoport további találkozóin: Fehéroroszország–Franciaország 61:85, Lengyelország– Észtország 110:105. Az állás: 1. Franciaország 4, 2. Lengyelország 4, 3. Észtország 3, 4. Lettország 3, 5. Magyarország 2, 6. Fehéroroszország 2 pont. A magyar együttes szerdán Lengyelországot fogadja. (SITA/MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?