Gyenge őszi idényt zártak a vágsellyei futballisták

SZABÓ ZOLTÁNTizedikként fejezte be a II. labdarúgóliga őszi szezonját a vágsellyei csapat, ami jóval elmaradt a várakozástól. A mezőnyben nem futballozott rosszul a Duslo, de az ellenfél kapuja előtt elfogyott a tudomány.

SZABÓ ZOLTÁN

Tizedikként fejezte be a II. labdarúgóliga őszi szezonját a vágsellyei csapat, ami jóval elmaradt a várakozástól. A mezőnyben nem futballozott rosszul a Duslo, de az ellenfél kapuja előtt elfogyott a tudomány. Ezt bizonyítja, hogy csupán két együttes lőtt kevesebb gólt, mint a mátyusföldi alakulat.

Rendkívül hiányoztak a nyáron Liberecbe szerződött Lukáš Szabó találatai, a 21 éves támadó ősszel vendégjátékosként az aranyosmarótiakat erősítette. Ráadásul Ondrej Čurgali térdsérülése miatt szinte a teljes felkészülési időszakot kihagyta. Ez meg is látszott a csatár játékán, de még így is öt gólig jutott. A Nyitráról kölcsönvett Viktor Kráľ viszont csak egy gólt rúgott.

A Duslo legjobb formációja a Čirik által irányított védelem volt. Kolmokov végig magabiztosan védett, Ďatko, Mihálik és Konopásek is hozta a formáját. A középpályások hullámzó teljesítményt nyújtottak, Gešnábelnek, Charizopulosnak, Reháknak és Mujkošnak voltak felvillanásai, de a következő meccsen nem lehetett rájuk ismerni.

Katasztrofális volt a csapat idegenbeli mérlege, mindössze egy pontot szereztek (Dubnica 1:1), erre emberemlékezet óta nem volt példa. Hazai pályán sem jeleskedett a Duslo, így jött össze a nyolcmeccses nyeretlenségi sorozat. Nem csoda, hogy edzőcserére került sor, Dušan Libát addigi segítője, a 64 éves Takács András váltotta fel. Liba lapunknak szeptemberben bevallotta, azt hitte, hogy már korábban menesztik.

„Csalódottak vagyunk, mert lényegesen jobb szereplésre számítottunk. Csak 17 gólt szereztünk, tavaly kilenccel többet lőttünk. Már a nyári felkészülés is problémás volt, mert sérülés miatt több kulcsemberünk kidőlt. Mivel az átszervezés miatt nincs kieső, csak az utolsó játszik osztályozót, ezért úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk a saját nevelésű fiataljainknak, a 19 éves Kochannak, Kissnek, Galbavýnak és Nagynak. Természetesen a tehetséges játékosoktól nem vártunk csodákat, még szokniuk kell a II. ligát – mondta az Új Szónak Takács Tibor klubelnök. – Sok peches meccsünk volt, amikor a hajrában úsztak el a pontok. Például a somorjai nyitányon a 84. percig vezettünk, mégis 2:1-re kikaptunk. Így utólag úgy tűnik, hogy Dušan Libát korábban el kellett volna küldenünk, mert az őt váltó Takács Bandi felrázta a csapatot. Még ha az eredmények nem is lettek sokkal jobbak, de látványosabban fociztunk, és egészen más lett a hangulat.”

„Ez volt a legrosszabb őszi idényünk. Eddig mindig úgy volt, hogy a bajnokság első felvonásában jeleskedtünk, tavasszal viszont gyengélkedtünk. Bízom benne, hogy ezúttal fordul a kocka – értékelt lapunknak a vágsellyei klublegendának számító Takács András, a népszerű Bandi, aki nagyon hosszú ideje szolgálja a Duslót: előbb támadóként, majd edzőként. – Az edzőváltás után az első dolgom a csapat védőjátékának a javítása volt, Mujkošt pedig előrehoztam a középpályára. Eleinte nem volt ínyére a szerepcsere, ám aztán megtetszett neki az új pozíció. Visszatértem az egycsatáros játékra, mert nem ment nekünk a kétékes rendszer. Sajnos, nagyon hiányzott egy vérbeli gólvágó. Nem is emlékszem arra, hogy mikor szerepeltünk ennyire gyengén idegenben. Pedig nem fociztunk rosszul, az eperjesi 0:3-at kivéve rendre egygólos vereségeket szenvedtünk. Bevallom, én jobban féltem a hazai találkozóktól, mint a kintiektől. A legjobb őszi produkciónkat a szenci zárómeccs második félidejében nyújtottuk, sajnos, így is pont nélkül jöttünk haza.”

A Duslo trénere nem tart attól, hogy végül ők kényszerülnek osztályozóra, mert szerinte erősebb csapatuk van, mint a liptószentmiklósiaknak, az FK Pohroniének és a Dubnicának.

Takács Tibor elmondta, két poszton mindenképpen erősíteni akarnak, szükségük van egy gólerős csatárra, valamint egy támadó középpályásra. Hozzátette, lehet, hogy visszahívják az ősszel kölcsönbe adott Takács Csabát (Vlčany) és Jakubjakot (Veľké Lovce). A vágsellyeiek január hetedikén kezdik meg a téli felkészülést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?