Grimsbö: „A Győr ereje az összetartásban rejlik”

<p>Örül neki, hogy bekerült az álomcsapatba, de most arra koncentrál, hogy a szezon két legfontosabb meccsén is a topon legyen. A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti Final Fourja előtt Kari Aalvik Grimsbővel, a győriek norvég kapusával beszélgettünk.</p>

Két nap alatt két mérkőzés vár önökre a Final Fourban. Fizikálisan vagy mentálisan jelent ez nagyobb megterhelést?

Szerintem mentálisan keményebb lesz, mert mindkét meccs minden egyes percében a topon kell lenni, ez pedig nem egyszerű. Végig nagyon koncentráltnak kell lennünk, de úgy gondolom, jól felkészültünk, és bírni fogjuk a terhelést.

Az elődöntőben a Buducnost Podgoricával találkoznak, amely a Győrhöz hasonlóan nagyon jól védekezik – ez a két csapat kapta a legkevesebb gólt eddig a sorozatban. Mi dönthet a montenegróiak ellen?

A védekezés fontos lesz. Mindkét csapat nagyon erős védekezésben, oda kell figyelnünk, hogy a védelem együtt mozogjon, ne legyenek benne rések. Nagyon izgalmas lesz.

Kapusként mi a legfontosabb az ön számára?

Az, hogy nyugodt és koncentrált maradjak, és mindig csak a következő labdára koncentráljak. Nem szabad sem a bekapott gólokon, sem a sikeres védéseken gondolkodni, mert azokkal már úgysem tudsz kezdeni semmit, mindig a következő lövést kell várnod.

Kik azok a Buducnost-játékosok, akikre különösen oda kell figyelnie?

Nagyszerű lövőik vannak Cristina Neagu és Katarina Bulatovic személyében, és beállóból is nagyon veszélyesek. Nagyon jó az összjátékuk, ezért végig ugrásra késznek kell lennem, mert a meccs bármelyik szakaszában nagyon jól lőnek.

Mi lehet a Győr legfőbb erőssége?

Úgy érzem, nagyon összetartóak vagyunk, jól kommunikálunk a pályán, és egymásért is harcolunk. A meccsek során leszek jobb és rosszabb periódusok is, ezért nagyon fontos lesz, hogy a hullámvölgyek során is összetartson a csapat. Szerintem ebben mi most nagyon jók vagyunk, a rosszabb pillanatokban is össze tudjuk kapni magunkat.

Melyik volt legnehezebb lépés a Final Four felé vezető úton?

Több mérkőzésen is voltak gyengébb pillanataink, de főleg a Metz elleni negyeddöntő első, idegenbeli meccse volt stresszes. Nem úgy ment a védekezés, ahogy szerettük volna, bár számítottunk rá, hogy kemény meccs lesz. Végül Metzben is elfogadható eredményt értünk el, és elég simán jutottunk tovább, de elég hektikus volt az egész.

A női BL-ben negyedik alkalommal rendeznek Final Fourt, s az előző három kiírásban mindig kapus lett a négyes döntő legértékesebb játékosa – 2014-ben Katrine Lunde (Győr), 2015-ben Clara Woltering (Buducnost), tavaly pedig Jelena Grubisic (CSM). Idén akár önnel is folytatódhat a sorozat…

Nem tudom, hogy megint kapus lesz-e a legértékesebb játékos, de számomra nem is ez a fontos. Jólesnek az egyéni díjak, boldog vagyok, hogy bekerültem az álomcsapatba, de most arra koncentrálok, hogy szombaton és vasárnap is jól végezzem a munkám. Ez a szezon két legfontosabb meccse.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?