Faluvégi Dorottya: Nehéz volt nyugodtnak maradni

Háfra.Faluvégi20240601

A sokak által lebecsült Bietigheim ezüstéremmel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligáját. A döntő után a csapat cseh balszélsője, Veronika Malá és magyar jobbszélsője, Faluvégi Dorottya nyilatkozott az Új Szónak.

„A Metzre nagyon alaposan fel voltunk készülve és taktikailag jól le tudtuk hozni az elődöntőt. Ezt követően nem volt egyszerű dolgunk, de a feltételek mindenkinek ugyanazok. Próbáltuk magunkat kialudni, majd volt egy taktikai értekezletünk és már szinte indultunk is a döntőre – nyilatkozta lapunknak a Bietigheim cseh balszélsője, Veronika Malá. – A Győrnek a legmagasabb szintű játékosai vannak és ez ma is látszott. Úgy gondolom, hogy Solberg teljesítménye döntött. Nagyon jól védte a mi szélről jövő lövéseinket, mi pedig nem tudtunk ezen túllépni. Persze megfordult a fejünkben a trófea megszerzése is, de elégedett vagyok az ezüstéremmel is, és holnapra ez még inkább így lesz majd. Az aréna és a közönség csodálatos volt. Láttam, hogy 2027-ig itt rendezik majd a négyes döntőket, és szerintem ez egy remek döntés. Magyarországon, itt Budapesten az emberek nagyon szeretik a kézilabdát” – zárta beszélgetésünket a 3 gólt szerző Malá, akit a statisztikák is igazoltak. A német bajnok 13 szélről jövő lövéséből mindössze 4 gól született, és ezen a kispadról beszálló Faluvégi Dorottya sem tudott segíteni, aki 2 gólig jutott.

„Előzetesen nem foglalkoztunk a Győrrel, csak a franciák voltak a fókuszban az elmúlt hetekben. Az edzők persze biztosan készültek a másik két ellenfélre is, de nekünk csak ez a szűk egy napunk volt, amikor leginkább a regenerációra figyeltünk – kezdte a korábban a Ferencvárosban és az ETO-ban is megforduló magyar válogatott játékos, akit arról kérdeztünk, milyen érzés volt úgy visszatérni Budapestre, hogy szinte mindenki esélytelenként tartotta számon a németeket. – Különleges volt. Erről álmodni sem mertem volna, hogy újra Final 4-ban játszhatok, hogy a Bietigheimmel lehetek itt, és ez a párosítás pedig verhetetlen. Szerintem az esélytelenek nyugalma nem volt bennünk, hiszen akkor nem lettünk volna ilyen stresszesek, mint ma voltunk. Lehet, azzal jobban jártunk volna (nevet). Hiányzott, hogy egy kicsit higgadtabbak legyünk, de annyira nagy tempó volt a mérkőzésen, és olyan folyamatos »sortüzet« kaptunk, hogy nehéz volt nyugodtnak maradni” – válaszolta Faluvégi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?