Dán bronzérem Budapesten

Esbjerg20240602

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének bronzmérkőzésén a dán Esbjerg 37:33-ra legyőzte a francia Metz csapatát.

Míg a világ (egyik) legjobbjának tartott Henny Reistad a Győr ellen nem mutatta csúcsformáját, hisz az első félidőben csak egy gólt lőtt az elődöntőben, a bronzmeccsen alaposan belelendült. Az Esbjerg átlövője csapata első nyolc góljából hatot vállalt. Az első 14 percben rajta kívül csak a duplázó Nora Mörk volt eredményes a dánoktól, míg a Metz játékosai ötöt lőttek ez idő alatt. Innen még fordítottak a franciák, de nagyrészt inkább a dán bajnok akarata érvényesült. A szünetben 18:18 volt az állás.

Ahogy az első, úgy a második félidő sem a védelmekről szólt, de ekkor már kiegyenlítettebb volt a játék, két gólnál többel egyik csapat sem tudott elhúzni. Szűk hét perccel a vége előtt három góllal vezetett az Esbjerg, a szurkolóik pedig állva tapsoltak és biztatták kedvenceiket, míg a sárga pólós francia drukkerek a szombati meccshez hasonlóan kezdtek elcsendesülni. Az utolsó percre ők is feléledtek, valamint a német és a magyar drukkerek is felállva tapsoltak, így remek hangulatben ért véget a találkozó. Az Esbjerg megérdemelten, az egyaránt 13 gólig jutó Reistad és Mörk vezetésével 37:33-ra nyert, és megszerezte a bronzérmet.

Női kézilabda Bajnokok Ligája

Bronzmérkőzés

Team Esbjerg–Metz Handball 37:33 (18:18)
MVM Dome, 14 300 néző. Jv.: Weijmans, Wolbertus (hollandok)

Gólszerzők: Reistad 13, Mörk 13, Sanna Solberg-Isaksen 4, Iversen 3, Petersen 2, Nielsen 1, Breistol 1, ill. Grijseels 10, Bouktit 7, Jörgensen 6, Anne Mette Hansen 4, Valentini 3, Granier 2, Burgaard 1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?