Griezmann kivégezte a Barcát

2008 tavasza óta másodszor fordult elő a Barcelonával, hogy a csapat nem jut be a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. 2014-ben és 2016-ban is ugyanaz az együttes végzett a katalánokkal: az Atlético Madrid.

2008 tavasza óta másodszor fordult elő a Barcelonával, hogy a csapat nem jut be a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. 2014-ben és 2016-ban is ugyanaz az együttes végzett a katalánokkal: az Atlético Madrid. Bejutott az elő-döntőbe a Bayern München is.

Meglepetésnek tűnik az Atlético Madrid továbbjutása, pedig a párharc képe alapján nem volt az. Már a barcelonai odavágón is frissebben mozogtak, határozottabbnak tűntek a madridi focisták, csakhogy akkor az Atlético 1:0-s vezetésénél Fernando Torres ostoba módon kiállíttatta magát, és a Barcának a Camp Nouban végül sikerült bedarálni az Atlétit. Az első félidő megismétlődött a Vicente Calderónban is. Az Atlético pörgősen játszott, veszélyes ellencsapásai egyikéből pedig gólt is szerzett: Saul parádés beadását, a külsővel a kapu elé tekert labdát Antoine Griezmann bólintotta a kapuba. A szünetben elképesztő statisztikai adatok sokkolták a nézőket: a Barcelona 72 százalékban birtokolta a labdát, azonban a katalánok több száz labdaérintése közül mindössze egy (azaz 1) történt az Atlético tizenhatosán belül. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kaput eltaláló lövések száma is 4:1 volt a madridi csapat számára. Ahogy mondani szokás: a Barcelona abszolút meddő mezőnyfölényben játszott.

A második félidőben aztán felbillent a pálya, a Barcelona az utolsó 35 percben teljes kontroll alatt tartotta a mérkőzést. A madridiak sokszor hosszú percekig csak üldözték a labdát, de mindig akadt valaki, aki időben közbe tudott lépni, a védők a leglehetetlenebb mozdulatokkal tisztáztak vagy éppen kilátástalannak tűnő helyzetből vetették bele magukat a labda útjába. Ezzel együtt is volt egy olyan érzése a nézőnek, hogy a Barcelonából hiányzik az ötlet és az erő, legfőképpen azonban mégis: a hit. A Barca a hajrában hiába kockáztatott (Piqué centert játszott), egy kontrából az Atléticónak sikerült elmennie. Az Iniesta kezezése miatt megítélt tizenegyest Griezmann berúgta, 2:0, kalap, kabát.

(Fontos kitérőt kell tennünk ehelyütt. A meccset a hajráig magabiztosan vezető Rizzoli bíró két óriási hibát vétet:. ki kellett volna állítania Iniestát a kezezésért, de ennél is nagyobb volt az a tévedése, amikor a 92. percben egy egyértelmű tizenhatoson belüli kezezésért nem büntetőt, hanem csak szabadrúgást ítélt a Barcelona javára.)

A meccs után Luis Enrique teljesen magára vállalta a felelősséget a kiesésért. Ez nagyon sportszerű, másrészt tény: a Barca hetek óta formán kívül játszik, mintha mindenkiben egyszerre merült volna le az akkumulátor. Az utolsó négy mérkőzése közül hármat elveszített, ráadásul két év után fordult elő újra az a csapattal, hogy egymást követő két meccsén nem szerez gólt. És Messi? 452 perce nem volt eredményes, és a teljes mélypontot az mutatja a legpontosabban, hogy az argentin zsinórban öt találkozó óta maradt gól és gólpassz nélkül a Barca színeiben. Ilyen még sosem fordult elő vele.

„A játékosaim igazi, őszinte munkások” – mondta a lefújás után Diego Simeone, aki egészen elképesztő sikereket ér el az Atlético Madriddal. Nagyságrendekkel kisebb öszszegből építkezik, mint az európai topklubok, mégis évek óta csúcsközelben tudja tartani csapatát a Bajnokok Ligájában. Az Atlético valóban melósok gyülekezete, amelyben még azok a játékosok is alárendelik magukat a közösségnek, akik különben képesek színezni a játékot, Godín személyében pedig karizmatikus vezére van az Atléticónak. Van miért szorítani nekik a legjobb négy között is.

A nap másik meccsén a Benfica csak ráijesztett a Bayern Münchenre, a 2:2-es döntetlen sima Bayern-továbbjutást jelentett a müncheni 1:0 után. A Guttmann-átok tovább tart, Pep Guardiola viszont reménykedhet abban, hogy a Barca után a Bayernnek is BL-címet szerez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?