Görög öröm a nyitányon

Porto. A labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése meghozta a torna első meglepetését: a görög válogatott legyőzte a házigazda portugálokat.

Levert portugál háziasszony. Meglepetéssel kezdődött az Eb, vereséget szenvedtek a házigazdák. A spanyol donnáknak viszont nem kellett búsulniuk.ČTK-felvételA görögök első győzelmüket aratták a világ-, illetve Európa-bajnokságok történetében.

PORTUGÁLIA–GÖRÖGORSZÁG 1:2 (0:1), Porto, 52 000 néző. Játékvezető: Collina (olasz). Gólszerzők: Ronaldo (93.), ill. Karagunisz (6.), Baszinasz (51.). Sárga lap: Costinha, Pauleta, illetve Karagunisz, Szeitaridisz. Portugália: Ricardo–P. Ferreira, Andrade, Couto, Rui Jorge–Costinha (66. Nuno Gomes), Maniche, Figo, Rui Costa (46. Deco)–Pauleta, Simao Sabrosa (46. Ronaldo). Görögország: Nikopolidisz–Fisszasz, Dellasz, Kapszisz, Szeitaridisz–Karagunisz (46. Kacuranisz), Zagorakisz, Jannakopulosz (68. Nikolaidisz), Baszinasz–Hariszteasz (74. Lakisz), Vrizasz. A portugálok olyan álmosan kezdtek, mintha nem is Figóék nyilatkozták volna azt, hogy most már, főleg hazai környezetben, illene végigverni Európát. A görögök kevésbé fogadkoztak, Otto Rehhagel szövetségi kapitány csupán anynyit jegyzett meg, az is hatalmas fegyvertény, hogy a válogatott itt lehet Portugáliában, és ha pluszban sikerül szereznie egy-két pontot vagy gólt, elégedetten mehetnek haza. Az altatás tökéletesen bejött, tíz perc alatt megállapíthattuk, olyan csapatrész, mint portugál védelem, egyszerűen nem létezik.

Görög öröm a Sárkány stadionjában. A portugáliai Európa-bajnokság nagyszabású megnyitóval kezdődött (többek között a felfedezések korát megjelenítő koreográfiákkal), az esélytelennek tartott görög együttes azonban gondoskodott arról, hogy a magabiztos házigazdák hamar lehiggadjanak. A portói Dragao-stadionban Karaguniszék óriási meglepetésre legyőzték a luzitánokat.Reuters-felvételeA görögök ugyanis tökéletesen meglepték a kényelmesen kezdő portugálokat. Bátran és eredményesen próbálkoztak labdaszerzéssel, illetve támadásvezetéssel, ami a 6. percben meghozta az eredményét: Karaguniszra senki sem figyelt komolyan, így a középpályás zavartalanul lőhetett Ricardo kapujába. A hazaiak meddő mezőnyfölénybe kerültek, de igazán nagy helyzetük nem akadt, a görög ellenakciókban sokkal több veszély volt. Scolari edző kettőt is cserélt a szünetben – Deco mellett pályára lépett a jokernek tekintett Cristiano Ronaldo is, aki független ítészek szerint legalább annyit tud, mint az „igazi” Ronaldo, de a második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első, gyors görög góllal. Cristiano Ronaldo elütötte a portugál 16-oson belül meglóduló Szeitaridiszt, és Baszinasz 11-esből büntetett. Ezt követően a hazai együttes görcsössé vált, és bár végig fölényben futballozott, csak a hosszabbítás perceiben sikerült szépítenie –a legaktívabb játékos, Cristiano Ronaldo fejesével.(mti, ns)

A-CSOPORT

1. Görögország 1 1 0 0 2:1 3

2. Spanyolország 1 1 0 0 1:0 3

3. Portugália 1 0 0 1 1:2 0

4. Oroszország 1 0 0 1 0:1 0Következik: június 16.: Görögország–Spanyolország (18.00), Oroszország–Portugália (20.45)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?