Gombos kezd a bosnyákok ellen

Pozsony.

Pozsony. Martin Kližan mellett kisebb meglepetésre Gombos Norbertet nevezte a két egyes-re Dominik Hrbatý, a szlovák Davis-kupa-teniszválogatott szövetségi kapitánya a ma (16.00) és holnap (14.00) sorra kerülő, bosnyákok elleni pozsonyi mérkőzésre.

A tegnapi sorsoláson az is kiderült, hogy az Euro-afrikai zóna 1. csoportja 2. fordulójának párharcát ma Gombos Norbert (147. a világranglistán) kezdi a bosnyákok első számú teniszezője, Damir Dzumhur (32.) ellen, majd Martin Kližan (130.) mérkőzik meg Mirza Basiccsal (95.). Szombaton előbb a páros következik (Andrej Martin és Igor Zelenay, illetve Basic és a játékosedző, Tomislav Brkic a nevezettek), majd rövid szünet után a másik két egyest játsszák le.

„Csak egy pici esélyt adtam neki, hogy fogok játszani. Nem nagyon vártam, hogy szerepet kapok, mert én a többiekkel szemben csak múlt héten kezdtem salakon teniszezni. Andrej Martin és Jozef Kovalík viszont már Dél-Amerikában is ezen a borításon indultak tornákon. De én is jól fel vagyok készülve, sokat edzettem, hogy pénteken jól tudjak játszani” – nyilatkozta lapunknak Gombos Norbert.

Ezzel Dominik Hrbatý szövetségi kapitány is egyetért, aki szerint semmit nem jelent, hogy a nádszegi származású teniszező a ranglista szerint csak ötödik a házigazdák részéről szóba jöhető játékosok közül. „Azért kapott bizalmat, mert szerintem ő lehet a dzsókerünk Dzumhur ellen. A világranglista 32. helyezettje maga mondta, hogy ez a tény a Davis-kupában nem sokat számít. Noro az utóbbi két egymás elleni mérkőzésükön győzött, ráadásul gyorsan játszik, ami nem fekszik Dzumhurnak. Feltételezem, hogy a bosnyák inkább védekezni fog, amiből hibák születhetnek. Noro egyébként is mindig felpörög a Davis-kupára, biztos vagyok benne, hogy lesz esélye győzni” – magyarázta a most debütáló kapitány, hozzátéve, hogy a legjobb ranglistás helyezéssel bíró Lukáš Lacko azért maradt ki a nevezésből, mert nagyon nem szeret salakon játszani.

A Davis-kupa reformja jegyében a mostani párharcot az eddigi három helyett már két nap alatt lebonyolítják, s maguk a mérkőzések is rövidebbek lesznek, mivel csak két győztes játszmára fog menni a küzdelem. „Szinte az összes tornán két győztes szettre játszunk, ami így megszokott dolog. A Davis-kupa viszont kicsit más jellegű esemény, a három nyertes játszma volt az egyik fő jellemzője. Abból a szempontból a rövidebb meccsek segítenek, hogy több energiánk maradjon a folytatásra, másrészt mivel két napig tart csak a párharc, kevesebb idő lesz a regenerációra. De csak a meccsek után derül majd ki, melyik változat a jobb” – mondta az újításról Gombos.

A Szlovákia–Bosznia-Hercegovina találkozót – amelynek tétje a Világcsoportba való feljutásért kiírt osztályozós szereplés – az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?