Gólzápor Hodosban

Hodos |

<p>A hodosiak három esztendővel ezelőtt tértek vissza a kerületi mezőnybe, s újbóli felbukkanásuk után képtelenek voltak két vállra fektetni a nyárasdiakat.&nbsp;</p>

Vasárnap megtört a jég, Rostislav Prokop védencei a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja 23. fordulójában vendéglátóként 7:1 arányban lelépték járási riválisukat.

„A meccs előtt nem számítottunk ilyen kimagasló sikerre, gólzáporra. Helyzetünket ugyanis bonyolította, hogy Nenad Sarics vakbélműtét, Csonka Árpád pedig térdsérülés miatt dőlt ki a sorból. Ukrán légiósunk, Ihor Bilyk pedig családi okokból rövid időre visszatért hazájába. Tizennyolc fős kerettel rendelkezünk, a játékosállomány erejét igazolja, hogy szükség esetén a kezdőcsapat tagjait képesek a társak megfelelően helyettesíteni. A sok néző megtalálta a számítását, a járási derbit látványos focival, látványos gólokkal tarkították futballistáink. Elsősorban a mintaszerű akció befejezésénél jeleskedő Hrazdílek találata, valamint Artur Pidrucsnij szabadrúgásból szerzett szépségdíjas gólja marad meg még sokáig a drukkerek emlékezetében. Két ízben a lécen csattant a labda. Ezen a találkozón szinte minden összejött nekünk” – foglalta csokorba lapunknak a párharc legfontosabb történéseit Balódi László, Hodos fociimádó polgármestere.

A vendégek foghíjas alakulattal érkeztek riválisuk otthonába. „Rózsa, Frühvald és Kovács különböző okokból nem tartott velünk, Csölle, Simon és Bognár pedig sérülése ellenére is vállalta a játékot. Az első félidőben Simont, fordulás után Erőst kellett sérülés miatt cserélnem. Az utóbbit csak a pótkapussal tudtam helyettesíteni. Sajnos, beleszaladtunk egy kínos vereségbe. A remek játékerőt képviselő vendéglátók olyan találatokkal is megörvendeztették szurkolóikat, melyekhez hasonlóra csak minden évtizedben egyszer van példa. Nem az ellenfelet akarom fényezni azzal az állításommal, hogy játékosaik képességeire, a körülményekre való tekintettel a felsőbb osztályban van a helye. Korábban vendégként döntetleneztünk a nagyabonyiakkal, vendéglátóként legyőztük a Patát, a Šporňát. Sajnos, vasárnap nem tudtuk megszorítani ellenfelünket, nem tudtuk kiszolgálni a szurkolókat, a temérdek problémára való tekintettel nem voltunk egy súlycsoportban a hazaiakkal” – fogalmazott Anton Grajcár, a vendégcsapat rutinos trénere.

Vajon hatványozta-e a győztesek önbizalmát a 7:1-s diadal a nagyabonyiak és a hodosiak vasárnap délután várható örökrangadója előtt? „Minden meccs más, s ahogy mondani szokás: a derbinek nincs favoritja. Önmérsékletet kell tanúsítanunk, a sikertől nem szabad elszállnunk. Ami engem illet, akár a döntetlennel is kiegyeznék vasárnap” – latolgatta az esélyeket Balódi László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?