Gólok és izgalom nélkül a lettek ellen, Kozák szerint ma jobb meccset látunk

Nem született gól a nagypén- teki Szlovákia–Lettország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Nagyszombat- ban.

Nem született gól a nagypén- teki Szlovákia–Lettország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Nagyszombat- ban. Ján Kozák szövetségi kapitány szerint ma este (20.45) Írországban jobb meccsre van kilátás, mert mindkét csapat focizni akar majd.

Ján Kozák a lettek ellen a jól bevált futballistákra épített, csak a kapusposzt jelentette a kivételt, ott Matúš Kozáčik helyett Ján Muchának szavazott bizalmat. A másik két „kevésbé alapember”, Hrošovský és Duda két stabil kezdő, Kucka és Pečovský sérülése miatt került a kezdőtizenegybe. A szlovák kapitány 90 percen át akarta látni a játékosait („Húsz perc, de akár hatvan perc is csalóka lehet” – indokolta ezt a döntését Kozák), cserét sem tervezett, az utolsó tíz percben csak azért cserélt, mert Škrtel és Hamšík is lekéredzkedett a pályáról.

A nézők számára nem volt túl élvezetes a lettek elleni találkozó, amelyen egyértelműen a hazaiak irányítottak, volt is néhány helyzetük, de Vanins, a lettek kapusa mindent védett.

A vendégek nem jutottak nagyobb helyzetig, a szlovákok védekezése ezúttal is jól működött, támadásban azonban megmutatkozott, ami a selejtezősorozat során is a szlovákok egyik hiányossága volt: ha egy masszívan védekező csapat ellen nekik kell irányítani, akkor az nem mindig jár eredménnyel.

Elöl Ďuriš igyekezett, de nem volt mindig elég tere, a bal oldalon a kis Weiss nagyon aktívan játszott, általában tőle indultak ki a legígéretesebb akciók. Mak ezúttal haloványabb volt a szokottnál, Kozák rá is mutatott, hogy kiesett a ritmusból, mivel Görögországban piros lap miatt több meccsre eltiltották. Duda volt az, aki váratlan megmozdulásokra, sarkazásokra, finom cselekre is vállalkozott, ezek kicsit feldobták a közönséget, de a kapura nem jelentettek komoly veszélyt.

„Manapság már a felkészülési meccseken is számít az eredmény, és az ellenfél úgy jött ide, hogy semmiképpen nem akar gólt kapni – hangsúlyozta Ján Kozák a mérkőzés után. – A csapatom a kapu előtt nem volt elég határozott, de egyébként semmit nem róhatok fel nekik. Profi módon álltak a meccshez, az ellenfélnek helyzete sem volt. Nagyon hasznos volt számomra ez a mérkőzés, éles helyzetben láthattam a játékosokat, az edzés azért sosem ugyanaz, mint a meccs. A Pečovský és Kucka sérülése miatt kialakult helyzetet arra használtam ki, hogy kreatív, labdabiztos játékosokat állítsak a középpályára. Aggódtam, hogy ha elvesztjük a labdát, gondjaink lehetnek, de a fiatal srácok jól megoldották a helyzetet, jól védték a területet.”

A szlovákok ma este Dublinban Írország ellen lépnek pályára, Kozák szerint az a találkozó biztosan sokkal élvezetesebb lesz. „Ott mindkét csapat focizni akar majd. Nagyobb tempót, nagyobb erőbedobást várhatnak a nézők, ha folyton csak az egyik csapat ostromolja a kaput, mint mi a lettek ellen, az egyhangú lehet a lelátóról nézve. Dublinban azonban mindkét csapat meg akarja majd mutatni a saját stílusát” – vélekedett Kozák.

A szlovák kapitány előrebocsátotta, hogy a péntekihez képest 6–7 helyen fog változtatni a kezdőcsapaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?