Gólerős csatár kerestetik

Vágsellye |

<p>Három veretlen meccs után 1:0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő vágsellyei együttes a nagymihályi csapattól. Ez volt a Duslo első tavaszi hazai veresége.</p>

Nagy taktikai csatát hozott az első félidő, amelyben mindössze két helyzet adódott, a 9. percben Zajac szöglete után Lancz centikkel fejelt a kapu mellé. A játékrész hajrájában a nagymihályi Hottek 13 méterről fölé durrantott. Miután a jól játszó középhátvéd, Mihálik egy fejpárbaj során agyrázkódást szenvedett, a mátyusföldieknek át kellett szervezniük védelmüket.

Petržela edző a félidőben alaposan beolvashatott védenceinek, mert a szünet után mintha kicserélték volna a vendégcsapatot. Egymás után vezették a támadásaikat, és a 60. percben megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját, amelyet a két cserejátékos hozott össze: a 17 éves Kovaľ lövését Gála csak kiütni tudta, és az érkező Kobloch közelről a hálóba kotorta a labdát. Röviddel később Zajac fegyelmezetlensége miatt – miközben állt a játék, hátulról elkaszálta az egyik védőt – tíz főre olvadt a hazai csapat. Meglepetésre ezután feljavult a Duslo, ám csupán egy lehetősége akadt, a 80. percben Takács Csaba 17 méteres kapáslövése elsüvített a kapu mellett.

„A nagymihályiak bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak az élmezőnyben. Mihálik sérülése megzavarta játékosainkat, de a szünetig kiegyensúlyozott párharcot láthattak a szurkolók – értékelt Anton Dragúň, a mátyusföldiek mestere. – A második félidő viszont egyértelműen a vendégeké volt, és összességében megérdemelten nyertek. Kár, hogy a hajrában nem akadt be a fiatal Takács Csaba bombája.” A rutinos edző elpanaszolta, hogy nagyon hiányzik egy gólerős csatár, hiszen a tavaszi kilenc gólból nyolcat a hátvédek szereztek...

„Nagyon elégedett vagyok, hogy a négy sárga lap miatt hiányzó gólerős Serečin, Kunca duó nélkül is megnyertük a mérkőzést. Az első félidőben nem jeleskedtünk, ám a másodikban már úgy fociztunk, ahogyan azt elterveztük. Örülök, hogy a tehetséges fiatalok egyre inkább helyet követelnek maguknak a kezdőcsapatban” – mondta lapunknak Vlastimil Petržela, a nagymihályiak 57 esztendős trénere, aki korábban a szentpétervári Zenitet is irányította. Egyébként a cseh szakember a napokban újabb két évre kötelezte el magát a nagymihályiakhoz, s az a hír járja, hogy ha a kassai klub nem kap támogatást az önkormányzattól, de nem esik ki az élvonalból, akkor a Zemplín léphet a helyébe a Corgoň Ligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?