Gigászok csatája Madridban

<p>Ma este (20.45) igazi szuperrangadóra kerül sor a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a kilencszeres győztes Real Madrid az ötszörös nyertes, egyben címvédő Bayern Münchent fogadja az elődöntő első mérkőzésén. Legutóbb két éve találkozott egymással a két csapat a legjobb négy között, akkor 11-esekkel a bajor alakulat jutott a fináléba.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A madridiak egy hete megszerezték első idei trófeájukat, a Király-kupa valenciai döntőjében 2:1-re legyőzték a Barcelonát. Cristiano Ronaldo térdsérülése miatt nem játszott a fináléban, ám biztosra vehető, hogy ma pályára lép. Gareth Bale influenzával küszködött, de a tegnapi edzésen már a többiekkel gyakorolt, így várhatóan ő is kezdő lesz.

A Real a hétvégén nem játszott bajnoki mérkőzést, így nyugodtan készülhetett a mai meccsre. A királyi gárda nagyon szeretné megszerezni jubileumi 10. BL (BEK)-győzelmét, a madridi szurkolók már tizenkét éve várnak a legértékesebb kupasorozat megnyerésére.

„Kemény munkára, egységes védekezésre és a játék irányítására lesz szükségünk, hogy megmutassuk a képességeinket. A saját futballunkat kell játszanunk a németek játékának megakadályozása helyett. A Bayernt azzal lehet zavarba hozni, ha a tizenhatosukon belülre juttatjuk a labdát – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. – Nem lep meg, hogy nem minket tartanak a párharc favoritjának, mert egy roppant erős csapattal nézünk farkasszemet. Guardiola komoly munkát végzett Münchenben, ahogy korábban Barcelonában is. Az elődöntőbe jutást a magam részéről nem tekintem sikernek, mert a célunk a fináléba kerülés, de amelyik csapat zsinórban négyszer eljut idáig, az nem lehet rossz.”

A Bayern azzal a céllal utazott Madridba, hogy legalább egy gólt kell lőnie, hogy kedvező helyzetben várhassa a jövő keddi visszavágót. „Mindkét mérkőzésen csúcsteljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy mi jussunk a döntőbe – jelentette ki Pep Guardiola, a müncheniek katalán mestere, aki korábban a Barcelona trénereként kilenc győzelmet, négy döntetlent és két vereséget könyvelhetett el a Real ellen. – Elsősorban Ronaldóra és a villámgyors Bale-re kell figyelnünk, csak úgy lehetünk sikeresek, ha őket semlegesíteni tudjuk.”

A müncheniek a bajnoki cím begyűjtése után leeresztettek, ennek tudható be az augsburgi 0:1, és a Dortmundtól elszenvedett hazai 0:3. A szombati főpróbán viszont Lahmék 2:0-ra legyőzték az Eintracht Braunschweiget. „Egy biztos, a Real ellen sokkal jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi bajnokin. Soha nem mentem favoritként a Santiago Bernabéu Stadionba, tisztelem a királyi gárdát, amelyet kiváló futballisták alkotnak” – szögezte le Guardiola, aki már számíthat a felépült Manuel Neuer kapusra és a balhátvéd David Alabára.

A Bayern az elmúlt öt évben negyedszer jutott be az elődöntőbe, s a BL 1993-tól íródó történetében első csapatként szeretné megvédeni a címét. A BEK-ben ez a bravúr 1990-ben az AC Milannak sikerült, az akkori olasz csapat egyik kulcsembere éppen a Real mai edzője, Carlo Ancelotti volt.

A két sztárcsapat eddig 20 alkalommal találkozott egymással a BL-ben: 11 Bayern-győzelem mellett 7 madridi siker és 2 döntetlen született, a spanyol fővárosban 7 Real-diadal, 1 döntetlen és 2 müncheni győzelem a mérleg.

Utóbbi 17 hazai BL-mérkőzésén nem talált legyőzőre a Real Madrid, legutóbb 2011 áprilisában éppen a Josep Guardiola által irányított FC Barcelona tudott diadalmaskodni a Bernabéuban (0:2), azóta a madridiak 15 találkozón nyertek és kétszer döntetleneztek. A Bayern is jó BL-szériával rendelkezik, idegenben 2012 októberétől veretlen.

A ma esti (20.45) összecsapást a brit Howard Webb vezeti. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?