Gelle Péter csapathajóban is indulna

<p>Számára nem úgy alakult a 2013-as év, ahogyan azt eltervezte, ennek ellenére immár harmadszor választották meg az év kajakosának. Legjobb eredményeit egyesben érte el, de idén újra szeretne K2-ben vagy K4-ben is versenyezni. A sífutásban is jeleskedő párkányi származású Gelle Pétert kérdeztük.</p>

OROSKY TAMÁS

A tavalyi montemori Eb-n a kajaknégyessel nyolcadik, a duisburgi vb-n K1 1000 és 500 méteren is hetedik lett. Számított rá, hogy ennek köszönhetően 2010 és 2012 után ismét ön lesz az év kajakosa?

Reméltem. Főleg azért, mivel a szezon elején nem igazán jó fényben mutatkoztam meg az egyes kvalifikációkon. Bíztam benne, hogy a hátralevő időben bebizonyítom, hogy azért mégiscsak tudom, mit csinálok, és hogy főleg az év második felére koncentrálok. Örülök, hogy első lettem az ankéton, mindig nagyon kellemes érzés, ha az ember megnyeri a szavazást vagy akár csak az első három között van. Utána nagyon szívesen szerepelek az ilyen díjátadókon...

Akkor annak ellenére jónak mondható a 2013-as éve, hogy a tervezett K4-es helyett az egyéni számokra kellett áttérnie?

Nem így terveztük, de nagyon jól sült el a dolog. Én mindig is úgy voltam vele, hogy az egyes az egyes, nekem mindig az volt a fő szám. Sikerült benne jól szerepelnem, ami fontos volt, mert a pszichés összpontosításhoz nagy szükségem volt rá. Nagyon sokat segített, ezután teljesen máshogyan fogok tudni edzeni a következő évre.

Idén is K1-ben láthatjuk viszont a világversenyeken?

Nem csak az egyesre fogok koncentrálni. Biztosan meg akarok próbálkozni csapathajóval is. Tavaly is a K4 lett volna az elsődleges, de végül nem úgy jött ki a lépés. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok idén. Az fog dönteni, ki milyen formában lesz, hogy fog menni egy adott négyesben. Mindenképpen ki kell próbálnunk a K4-est, nem csak magunk miatt, hanem az országért is, hiszen a legjobb helyezést akarjuk elérni. Nem szabad, hogy csak úgy kihagyjuk ezt a lehetőséget. A fiatal fiúk (Marek Krajčovič, Jakubík Gábor, Matej Michálek és Demin Viktor – a szerk. megj.) nagyon erősek, komoly konkurenciát jelentenek, ami sokat fog segíteni.

Velük együtt nemrég tértek haza az osztrák Ramsauból, ahol a szövetség kéthetes edzőtábort szervezett a legjobb kajakosoknak.

Ilyen összpontosítás most volt először. Nagyon tetszett az akció, főleg azért, mert sokat voltunk havon, én pedig nagyon szeretem a sífutást. Kimondottan kemény edzéseket vezényeltek nekünk, de jól ki tudtunk kapcsolódni, jól éreztük magunkat.

Arra is adódott alkalom, hogy tisztázza az érintettekkel a felbomlott kajaknégyessel kapcsolatos helyzetet?

Volt egy kis időnk arra, hogy tényleg megbeszéljük a dolgokat. Viszont nem mentünk bele túlságosan a részletekbe, mert nem érdemes nagyon feszegetni a kérdést. Úgyis meglátjuk az első kvalifikáció után, hogy lesz, mint lesz. Több versenytávot is fogok akarni menni, egyesben és csapatban is, de hogy melyikben, az még a jövő titka.

Említette, hogy nagyon kedveli a sífutást. Más téli sportok is közel állnak önhöz?

Főleg a sífutás tetszett meg, ami igazán jól is megy, de a többi téli sportban már nagyobb a veszély, hogy valamilyen sérülés, baleset történik. A sífutás az én sportom, azt nagyon szeretem.

Akkor valószínűleg már várja a szocsi ötkarikás játékok kezdetét...

Biztosan nézni fogom. Mindig követem a biatlonversenyeket, az a másik nagy kedvencem. Kíváncsiak várom, hogy fognak szerepelni a szlovákiai sportolók, remélem, jó formában éri őket az olimpia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?