Gaudio feltámadása

Párizs. Az argentin Gaston Gaudio drámai csatában nyert honfitársa, a 4. játszmától sérüléssel bajlódó Guillermo Coria ellen a francia nyílt teniszbajnokság döntőjében. A hölgyeknél az orosz Anasztaszja Miszkina simán legyőzte Jelena Gyementyjevát.

Párizsi bajnokok: Miszkina (balról) és GaudioReuters-felvételekGaston Gaudio ötjátszmás, 3 óra 21 perces küzdelemben legyőzte Guillermo Coriát, így élete első Grand Slam-diadalát ünnepelhette a Philippe Chatrier-stadionban. A drámai hajrában 6:5-nél Coriának két mérkőzéslabdája is volt, de újra hibázott, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a 2004-es döntő sorsa. Gaston Gaudio sikeréért 860 ezer eurót kapott, míg a vesztes 430 ezerrel vigasztalódott. Argentin teniszező utoljára 1977-ben nyert a Roland Garroson: a legendás Guillermo Vilas lett bajnok.

A női fináléra papírforma szoros csatát ígért, erre azonban teljesen rácáfolt a 27 perces első játszma. A rendkívül sokat hibázó Gyementyjeva ugyanis nem tudott lépést tartani pontosabban és bátrabban teniszező riválisával. A nagy lendülettel és magabiztosan játszó Miszkina irányította a labdameneteket. Gyementyjeva továbbra is rendkívül pontatlanul játszott, kettőshibákat vétett, így esélye se volt arra, hogy kiegyenlítsen. Miszkina nyolcadik tornagyőzelméért 838 500 eurót kapott, míg a vesztes az összeg felével vigasztalódott.

Anasztaszja Miszkina: „Nagyszerű nap ez számomra, s határtalanul boldog vagyok, még akkor is, ha éppen a barátnőmet győztem le a fináléban. Életem legnagyobb álma teljesült, hogy nyerhettem a Roland Garroson.” (mti)

DÖNTŐK

Női egyes: Miszkina (orosz, 6.)–Gyementyjeva (orosz, 9.) 6:1, 6:2.

Férfi egyes: Gaudio (argentin)– Coria (argentin, 3.) 0:6, 3:6, 6:4, 6:1, 8:6.

Női páros, döntő: Ruano Pascual, Suarez (spanyol, argentin, 1.)–Kuznyecova, Lihovceva (orosz, 2.) 6:0, 6:3.

Férfi páros: Malisse, O. Rochus (belga)–Llodra, Santoro (francia, 6.) 7:5, 7:5.

Vegyespáros: Golovin, Gasquet (francia)–C. Black, W. Black (zimbabwei) 6:3, 6:4. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?