Garami a gyors gólban bízik

Budapest/Stuttgart. Az európai labdarúgókupák egyetlen magyar szereplője, a Ferencváros ma a VfB Stuttgart otthonában lép pályára az UEFA Kupa 2. fordulójának visszavágóján. Az október 31-iki, Üllői úti első találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.

Mozgalmas hét végéje volt Gera Zoltánnak, a Fradi egyik kulcsemberének (balra): pénteken a Békéscsaba elleni meccsen lépett pályára, majd kétnapos kórházi kivizsgáláson vett részt. Hétfőn elutazott a csapattal Stuttgartba, de játéka továbbra is kérdésesNb1.hu-felvételGarami József, a zöld-fehérek vezetőedzője úgy véli: csapatának csak akkor lehet esélye a 32 közé kerülésre, ha az első félidőben gólt szerez. „Már a sorsoláskor egyértelmű volt, hogy a Bundesligában játszó együttes a párharc esélyese, s ez az első mérkőzés után még inkább így van. Ennek ellenére természetesen mindent elkövetünk a jó szereplésért, ha sikerülne betalálnunk, az óriási erőt adna. Ebben az esetben már a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz” – mondta a tegnapi elutazás előtt a szakember.

Az FTC a bajnokságban pénteken 1:0-ra kikapott a Békéscsabától, a VfB Stuttgart egy nappal később a Bochum felett aratott 3:2-es győzelemmel melegített a visszavágóra. „Bár fájó vereséget szenvedtünk, a keddi meccs szempontjából nincs különösebb jelentősége. A kupában más szabályok vannak” – tette hozzá Garami.

Az FTC tegnap délben repült Németországba, 18 órakor edzést tartott a mérkőzés helyszínén, a Daimler-stadionban. Az összeállításban még van egy-két kérdőjel, de a tréner valószínűleg a Szűcs–Vukmir, Dragóner, Gyepes–Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek–Gera, Tököli, Szili vagy Penksa tizenegynek szavaz bizalmat. Kriston Attila három sárga lapja miatt nem játszhat. Gera Zoltán a hét végén vakbélgyanúval kórházba került, de végül vasárnap este kiengedték, s a csapattal tarthatott.

A VfB Stuttgart szombati játékával rászolgált arra, hogy a mai összecsapásra jóval több néző látogasson ki a Gottfried Daimler-stadionba, mint a Bochum elleni meccsre, amelyen mindössze 21 ezren voltak. Mindazonáltal, a közönség lanyha érdeklődését leszámítva, a Stuttgart majdnem a hetedik mennyországban érzi magát a legutóbbi Bundesliga-forduló, a Ferencváros elleni mérkőzés sikeres főpróbája után: a Bochum elleni 3:2-es győzelmet követően a csapat a tabella harmadik helyén áll, utoljára ilyen jó helyezéssel 1998. szeptember 8-án büszkélkedhetett. Egyébként Balakovék március 16. óta nem kaptak ki hazai pályán!

Stuttgartban mindenkinek megjött az étvágya, miután a kedvencek a legutóbbi öt mérkőzésen megszerezhető 15 pontból 13-at bezsebeltek. Igaz, két forduló között kiestek a Német Kupából: a Bayer Leverkusentől idegenben 3:0-ás vereséget szenvedtek, ugyanazon a pályán, amelyen pár nappal korábban, Bundesliga-meccsen 1:0-ra verték a gyógyszergyáriakat. A Bochum ellen azonban fordulatos meccsen nyertek a hazai nézősereg előtt, s végre Viorel Ganeának is kijött a lépés: a leverkuseni összecsapáson a temérdek kihagyott helyzete miatt még le kellett cserélnie a román válogatott csatárt Felix Magath szakvezetőnek, a Bochum ellen azonban mind a három gólt ő szerezte. Az elsőt rögtön beállítása után, a győztes találatot pedig kevéssel a meccs lefújása előtt. A Stuttgart–Ferencváros mérkőzésen (a ciprusi Kosztasz Kapitanisz lesz a bíró; a 18 órakor kezdődő összecsapást élőben közvetíti az MTV) kívül még 22 párharc visszavágóját rendezik ma és csütörtökön, a tét a legjobb 32 közé kerülés. Eddig egyedüliként Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha biztosította helyét a 3. körben, a berliniek a múlt héten kettős győzelemmel búcsúztatták a ciprusi Apoel Nicosiát. A 24 továbbjutó mellé csatlakozik a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikja, a sorsolást pénteken tartják Genfben.

A TOVÁBBI MAI MŰSOR – 18.00: Bordeaux–Djurgarden (az első meccsen 1:0), Amica Wronki–Malaga (1:2). (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?