Gálázott a Kozák-legénység

<p>Zsolna. Magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott a szlovák labdarúgó-válogatott Luxemburg ellen a zsolnai Eb-selejtezőn. Így öt forduló után a Kozák-legénység továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a C csoportot.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A vártnál jóval könnyebben nyertek a hazaiak, gyakorlatilag negyven perc alatt lerendezték a közel tízezer néző előtt megrendezett találkozót. Több gólt is lőhettek volna, ám a szünet után visszavettek a tempóból, és gyakran a közönségnek játszottak.

Nemec góljával szerzett vezetést a szlovák együttes: Ďurica 30 méteres szabadrúgása a felső lécről kipattant, az Amerikában légióskodó csatár pedig ezután ügyesen a jobb sarokba lőtt. Még a félidő közepénél sem jártunk, amikor Kucka remek átadása után Weiss talált a kapuba. Az első játékrész hajrájában két védő volt a főszereplő, Hubočan kiugratta Pekaríkot, aki megcsillogtatta csatárerényeit, és biztosan lőtt Joubert kapujába. A Hertha védőjének ez volt a második találata a nemzeti csapatban.

Nem csoda, hogy vastaps közepette vonulhatott pihenőre a Kozák-csapat. A vártnál nyíltabban futballozó vendégeknek csak egy lehetőségük volt, Deville fejesét védte Kozáčik.

A szünet után is folytatódott a szlovák fölény, akadtak helyzetek, ám gyakran túlcifrázták az akciókat. Később Kucka kézsérülést szenvedett, le kellett cserélni. A Genoa légiósa fájdalmai ellenére még a hordágyról is integetett a nevét skandáló szurkolóknak. A meccset követően kiderült, nem súlyos a sérülése, csak kificamodott a hüvelykujja.

Hamšíkék ekkor már taktikusan fociztak, az egyik legérdekesebb momentum az volt, hogy a hajrában kifogyott a svájci játékvezető spraye, a gólbírótól kellett kérnie. Kozák a háromgólos előny birtokában is úgy fújtatott, mintha vesztésre állna a csapata, s amikor Škrtel sárga lapot kapott, még jobban felkapta a vizet. Később lenyugodott, ebben az is közrejátszott, hogy az ő nevét skandálták a szurkolók. A meccs utolsó perceit állva tapsolta végig a közönség, ütemes „Köszönjük, köszönjük!” skandálások közepette.

Remekül játszott a szlovák együttes, amelyben négy olyan futballista lépett pályára, aki korábban Zsolnán játszott: Pekarík, Hubočan, Nemec és Šesták. Pečovský jelenleg is az MŠK-t erősíti. Talán csak Stoch volt halványabb a megszokottnál. Kozáčik kapusnak nagyon kevés munkája akadt, a védelem szinte hiba nélkül játszott, Pekarík bizonyult a meccs legjobbjának, a jobbhátvéd fáradhatatlanul támogatta a támadásokat is. A középpályások is hozták a formájukat, még a Kucka helyett beállt Hrošovský is gyorsan belelendült. Elöl az ékként szereplő Adam Nemec jeleskedett, talán legjobb meccsét játszotta a válogatottban. Látszik, hogy jót tett neki a váltás, az Union Berlinnél korábban mellőzött csatár a New York Citynél állandó csapattagnak számít.

A selejtező félidejében tizenöt pontja van a válogatottnak – összehasonlításként jegyezzük meg, hogy a brazíliai vb-kvalifikáció során összesen tizenhárom pontot szerzett a szlovák nemzeti csapat.

A szlovák együttes holnap (20.30) barátságos meccsen Csehországot fogadja, majd június 14-én Eb-selejtezőn Macedóniát látja vendégül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?