Futballtábor Párkányban

Párkány. Egy héten át futottak, edzettek, örültek, bosszankodtak, néha hibáztak, de aztán újra próbálkoztak. Elsősorban azonban a focinak hódolhattak.

Párkány. Egy héten át futottak, edzettek, örültek, bosszankodtak, néha hibáztak, de aztán újra próbálkoztak. Elsősorban azonban a focinak hódolhattak. Összesen hatvanöten jöttek össze, hétéves volt a legfiatalabb, tizenkét esztendős a legöregebb a Párkányi Városi Sportegyesület által szervezett utánpótlás labdarúgótáborban. Tíz-tizenketten még jelentkeztek, de szüleik későn szereztek tudomást a lehetőségről, így jelentkezésüket már nem tudták elfogadni.

Öt képzett edző foglalkozott a focistapalántákkal, délelőttönként kétórás edzés vezette be a napot, ebéd után pedig a tornateremben ügyességi játékok, a focival kapcsolatos videók és szellemi vetélkedők voltak soron. Ezen felül rögtönzött kispályás tornákat is beiktattak a műsorba.

„A tábor védnöke Saláta Kornél volt, a harmincegy éves szlovák válogatott labdarúgó mind erkölcsileg, mind pedig anyagilag hozzájárult a tábor sikeréhez. A nyitó- és zárónapon is ellátogatott közénk, és értékes tanácsokkal szolgált. Valamennyi nebulónak egy-egy dedikált labdát és pólót ajándékozott, mi pedig érmeket adtunk át a résztvevőknek. Érződött, hogy a fiataloknak szükségük van kézzelfogható példaképre” – értesültünk Bábsky Tamás főszervezőtől, aki a párkányi IV. ligás felnőttcsapat játékosedzője.

A tehetséges tinédzser labdarúgók között nem csak párkányiak voltak, érkeztek érdeklődők Budapestről, Tokodról, Tátról, Esztergomból, s tőlünk is, mégpedig Muzsláról, Nagyölvedről, Köbölkútról, Bényből, Csatáról, Kürtről és Kisújfaluból. Ha a fiatalok foci iránti érdeklődése is megmarad, van rá esély, hogy jövő nyáron kétszer is lesz labdarúgótábor a Duna-parti városban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?